Laatste nieuws

Sens en Tongeren los om 7.00 uur, pittig verloop, beste uitslagen

  • 7-6-2014

Zoals verwacht twee mooie vroege lossingen. SMS-duif was mijn wekker net 5 minuten voor. De wind zou oost kracht 2 zijn volgens het bericht.

Op dit moment al stralend weer, zonnetje er bij hier en daar een wolkje en praktisch geen wind te bespeuren. 

Snelheid van Tongeren zal rond de 1.200 mpm liggen denk ik. In dat geval moet er geklokt worden ergens tussen 10.25 uur en 10.35 uur. Echter hou de zaak in de gaten het kan ook sneller.

Eerder dan verwacht komt vanuit het westen de NL13-981 "Sipke" (uit Mr. Branco x Dolce 08) om vervolgens na één rondje op de antenne te springen. Helaas niet klokken en vervolgens een sprong naar de nok van het dak en terug. Uiteindelijk geklokt om 10.12 uur hetgeen een snelheid van 1.308 m.p.m betekent. Enkele minuten later volgt Epke onze aangewezen duif. Het verdere verloop is moeizaam.

In de verenging wordt het een eerste prijs, wederom een zoon uit Mr. Branco die voor deze prestatie zorgt. De teller loopt mooi op zo.

Vanmiddag Sens nog, zal niet eenvoudig worden maar toch moeten er eigenlijk tussen 14.15 uur en 15.00 uur duiven gaan vallen en wellicht wordt het nog een stukje eerder ook.

 

Hoog boven de hoogspanning neemt compagnon Henrie reeds Macho Woman waar. Met een grote glijvlucht en een draai om het hok wordt ze geklokt om 15.04 uur hetgeen een snelheid van 1.186 m.p.m. betekent. Het vervolg is bijzonder vlot. Binnen een goed kwartier zit de helft in de klok.

In de vereniging is het de tweede duif na Harm van Dijk. Harm gefeliciteerd hiermee!

Nu om 16.45 uur nog 3 te gaan. Overigens hetzelfde aantal is ook nog achterwege van vanmorgen.

Dat was niet vekeerd! Twee mooie uitslagen weten neer te zetten zowel op de vitesse als op de dagfond.

Tongeren tegen 298 duiven: 1,2,5,6,7,8,9,11,13,15 enz. en totaal 24 van de 43 ingekorfde duiven in de prijzen 1 op 4 gerekend.

Sens tegen 184 duiven: 2,3,4,6,7 enz. en totaal 7 van de 10 ingekorfde duiven in de prijzen 1 op 4 gerekend.

Kortom twee mooie uitslagen met mooie prijspercentages. Van Tongeren zijn we nog een jaarling doffer kwijt en vanaf Sens hadden we vanavond om 19.00 uur de laatste in de klok zitten.

Helaas in de vereniging nog wel een groot aantal duiven achterwege. Gelet op het goede weer in de avond en het feit dat er voldoende water te vinden is zullen daar velen nog wel van terugkeren verwacht ik.

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Tongeren

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E van Tongeren

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost van Tongeren

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Sens

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E van Sens

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost van Sens

 

Terug