Laatste nieuws

Op naar Tongeren

  • 6-6-2014

Epke en Gladiola zijn de twee die de 43 koppige inkorflijst voor ons aanvoeren. Totaal 33 doffers en 10 duivinnen welke morgen de vitessevlucht vanaf Tongeren (252 kilometer) mogen afwerken.

Uiteraard waren ze mooi (waar niet ??) De warmte van vandaag heeft al zichtbaar goed gedaan. Twee duiven zijn thuisgebleven. Een doffer die de kans niet weer zal krijgen en een jaarling doffer die een weekje rust voorgeschreven heeft gekregen van de trainer.

In de vereniging 298 klokduiven en 18 vrachtduiven ingekorfd. Toch nog steeds respectabele aantallen. We mogen ons dan ook gelukkig prijzen met een vaste kern van rond de 20 inkorvende leden.

De verwachtingen voor morgen zijn voor de lossingscommissie een zegen lijkt mij. Ik zou zeggen zet de wekker maar later want vroege informatie m.b.t. de vluchtlijn lijkt overbodig.

Ja dan weer die oosten wind. We kunnen er niets aan doen, niemand kan er iets aan doen. Maar o wat is het allemaal bepalend, veel te veel zelfs. Want zeg nu zelf zitten er plotseling nu zulke goeie duiven aan de westkant van de afdeling? Nee natuurlijk niet meer of minder dan voorgaande jaren. Of andersom zitten er nu plotseling zulke slechte duiven aan de oostkant, ook hier is het antwoord nee natuurlijk. We hebben  aan de oostkant de pech dat er met name de eerste weken te veel oost in de wind gezeten heeft. Dit gekoppeld aan het grote aantal duiven dat wekelijks ingekorfd werd bepaald in belangrijke mate de trek van de duiven. En die trek die zal nog wel een tijdje blijven verwacht ik, zelfs al zou de wind plotseling uit de westhoek gaan waaien. Wat dat betreft blijft een oude wijsheid als een paal boven water staan, de eerste drie a vier vluchten zijn bepalend voor het verdere verloop van de trek van de duiven.

Morgen alvast veel plezier gewenst!

Terug