Laatste nieuws

Beslissing toch nog vrij eenvoudig

  • 5-6-2014

Leek het gisteren nog een klein puzzeltje te zijn, vanavond voor het inkorven waren we er snel uit. Het ziet er niet helemaal super uit voor komende zaterdag. Erg warm weer (plaatselijk 30 graden) in combinatie met een bak vochtigheid waarbij de temperatuur op donderdagmiddag nog 10 graden is. Dit betekent een mega omslag in het weer, dit in combinatie met de verwachte oosten wind zal het niet plezierig maken zaterdag middag. Zowel voor mens als dier! Laten we hopen dat de verwachtingen ten aanzien van het weer allemaal en beetje wordt afgezwakt.

Kortom geen 20 geen 15 maar 10 duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf Sens, afstand voor onze duiven 575 kilometer. Totaal 2 doffers en 8 duivinnen mogen het voor ons proberen.

Als ze presteren zoals ze aanvoelden tijdens het inkorven dan wordt het een feestje, echter garantie tot aan de drempel! Het geeft wel een goed gevoel maar we zijn te vaak bedrogen uitgekomen dat we daar maar niet al te veel waarde aan zullen hechten. Dat ze goed in orde zijn staat buiten kijf en dat kon wel eens van doorslaggevende aard zijn komend weekend. Duiven die maar een kleinigheidje mankeren zullen te kort komen. De winnaars zullen zaterdag ook echte winnaars zijn, geen excuses derhalve.

De aangewezen duiven zijn de NL09-978 Macho Woman en NL11-820. Twee duivinnen die weten normaal gesproken van wanten als het enigszins pittig wordt. Laten we hopen dat ze ons vertrouwen niet beschamen.

In de vereniging door 16 leden 184 duiven ingekorfd.

Terug