Laatste nieuws

Keuzes maken

  • 4-6-2014

Het spel is nu volledig op de wagen en het komt nu aan op keuzes maken. En als je keuzes moet maken betekent dat je de goede en de foute keuze kunt maken. Altijd lastig vind ik. Kijkend naar de vooruitzichten dan zou het wel eens een pittig dagfondvluchtje kunnen worden.

Op zich is daar natuurlijk niets mis mee, temeer omdat de vluchten tot nog toe wel heel eenvoudig zijn verlopen. Maar neemt niet weg dat een ommekeer in het weer naar temperaturen van rond de 25 graden of meer en dan ook nog eens een oosten wind wel de nodige invloed zal hebben op de duiven.

Daar speelt bij ons ook nog mee dat we op eigenlijk net zo lief goed draaien op de vitesse als op de dagfond en zie daar de dilemma's. Want over één ding zijn we het eens. Naar beide vluchten zullen duiven moeten die het in principe kunnen. Gelukkig hebben we de indruk dat we voor beide vluchten ook wel duiven hebben zitten waarvan we het nodige mogen verwachten, maar toch.....

Naar Sens zullen rond de 15 duiven gaan en de overige zullen dus gespeeld worden op Tongeren. Zeker is ook dat de rol van één of enkele duiven reeds is uitgespeeld. We zullen ze nu nog niet verwijderen maar ze zullen de mand niet meer zien. Dit vanwege niet goed presteren tot nog toe en altijd te laat komen.

Morgenavond weten we meer en zijn de eerste keuzes reeds gemaakt!

Terug