Laatste nieuws

Op naar de volgende klus

  • 1-6-2014

Zo werkt het natuurlijk wel, de vlucht van gisteren ligt nog maar net achter ons en dan moet het vizier al weer richting het komende weekend. Het is en blijft altijd een mooi vooruitzicht zo'n volgende vlucht.

Als het goed gaat ben je benieuwd en hoop je dat dezelfde lijn wordt voortgezet en als het minder goed gaat ben je benieuwd en hoop je dat er eindelijk eens een kentering ten goede komt als het om de prestaties gaat. Kortom zo is er altijd iets om naar uit te zien en om aan te werken.

Gisteren was voor ons een redelijk succesvolle vlucht. In de vereniging werd het goud, zilver en brons in de wacht gesleept en dat betekent dat er toch ruim 450 duiven verslagen zijn. En als het dan zo is dat topprestaties in groter verband vanwege ongunstige wind niet tot de mogelijkheden behoren dan moet je niet zeuren maar proberen in eigen kleine kring (vereniging) top te presteren. Als dat wel lukt dan zal je tevens zien dat je aan het einde van het seizoen meestal ook bij de eerste vijf generalen van een samenspel staat. Voor iemand die geen generaal speler is, heeft het geen enkele waarde maar voor iemand die juist als doel heeft om in het generale spelletje goed mee te gaan des te meer.

Komend weekend op naar Sens voor de tweede dagfondvlucht en tevens op naar Tongeren voor een vitessevlucht. We hebben zoals het nu lijkt 55 duiven tot onze beschikking waaruit we de beide vliegploegen kunnen samenstellen. Hoeveel er naar Sens gaan hangt mede af van de weersvooruitzichten. Lijkt het weer goed te worden dan zullen er rond de 20 naar Frankrijk worden gezonden en gaan de overige duiven naar Tongeren. Zijn de vooruitzichten minder goed dan zullen we niet meer dan 10 stuks inkorven voor Sens.

Het verduisteren van de jonge duiven wordt vandaag voor het laatst gedaan. Vanaf morgen zullen we langzaam proberen er wat meer gang en ritme op te krijgen. We zullen overschakelen van kweekvoer naar jonge duivenvoer en zo langzamerhand zullen ze ook niet de hele dag meer buiten gelaten worden maar op gezette tijden een uur of anderhalf uur mogen trainen. Als dit eenmaal een beetje op gang komt kunnen we over enkele weken gaan denken aan de eerste trainingsvluchtjes.

Terug