Laatste nieuws

SMS-Duif is mij voor! Bijzonder vreemd verloop Gennep. Sezanne supersnel

  • 24-5-2014

Geen wekker gezet vandaag en zie hier SMS-duif neemt deze taak over. Om 7.33 uur krijg ik de SMS binnen. Snel kijken en hopen op Sezanne maar het is Gennep die gelost is om 7.20 uur. Sezanne blijkt nog niet te kunnen vanwege het weer, ben zeer benieuwd of dat allemaal gaat lukken. Gelet op andere lossingen verderop in Frankrijk zou je zeggen met een beetje mazzel moet het nog net kunnen.

Gennep gelost met een zuid tot zuid oosten wind. Snelheid die gehaald moet kunnen worden zal toch rond de 1.500 mpm liggen denk ik. Klokken tussen 8.55 uur en 9.05 zou moeten kunnen.

Ongeveer 10 minuten later dan verwachten komen vanuit het noordwesten de eerste vier duiven aangestormd. Met uitermate veel doel vallen ze in zeer rap tempo met zijn vieren op de antenne. Kloktijd 9.12 uur hetgeen een snelheid van rond de 1.330 mpm betekent. Als eerste de jaarling doffer NL13-866.

Het verdere verloop is redelijk maar niet extreem. Kijken we naar de meldingslijst dan vallen de enorme gaten op in de aankomsttijden.

De eerste duif is voor Harm van Dijk, klokt om 9.04 uur en tekent ook voor een mooie serie. Ook Pieter Zijlstra gaat aan de haal met een fantastische serie door binnen 9 minuten alle duiven in de klok te hebben. Heren van harte proficiat hiermee!

Op dit moment nog twee achterblijvers. Een duivin die dit jaar nog niet in de container heeft gezeten en een jaarling doffer.

Net een bericht van SMS-duif dat Sezanne gelost is om 11.00 uur bij een zuid tot zuidwesten wind. Klokken tussen 16.30 uur en 17.30 uur.

Vanuit het zuidoosten (?!?!) komt de eerste duif aanvliegen. Maakt aanstalten om te landen en schrikt helaas op door een roofvogel om vervolgens een grote ronde extra te vliegen achter de boswal langs. Ruim minuut verspeeld maar uiteindelijk geklokt om 16.04 uur hetgeen een snelheid is van 1.677 mpm. Verantwoordelijk hiervoor is de NL09-978 Macho Woman.

De volgende duiven komen redelijk rap erna. Het wordt uiteindelijk een mooie vlucht waarbij de overwinning nipt voor onze neus wordt weggekaapt door Sjaak de Bie. Sjaak van harte!

Nu om 17.15 uur nog twee achterwege van de 20 ingekorfde duiven.

Het zijn uiteindelijk twee nette uitslagen geworden. Eerlijk is eerlijk de vlucht Gennep is ons ontzettend tegengevallen. De vlucht Sezanne was wat ons betreft naar verwachting en verliep mooi.

Uitslag Gennep tegen 325 duiven in de club: 8,9,10,12,16,21,22,25 enz. totaal 14 van de 35 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. Van deze vlucht ook alles thuis.

Uitslag Sezanne tegen 215 duiven in de club: 2,5,6,11,16,17 enz. totaal 7 van de 20 duiven in de uitsla 1 op 4 gerekend. Van deze vlucht helaas nog één jaarling duivin achterwege.

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Sezanne

Klik hier voor de uitslag van Sezanne in samenspel E

Klik hier voor de uitslag van Sezannen in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Gennep

Klik hier voor de uitslag van Gennep in Samenspel E

Klik hier voor de uitslag van Gennep in rayon Frisia Oost

 

Terug