Laatste nieuws

Op naar de eerste dubbelvlucht

  • 20-5-2014

We staan al weer voor de eerste dubbelvlucht van het seizoen. Altijd druk (zeker voor de verenigingsmensen) maar wel bijzonder leuk. Zou ze eigenlijk niet graag willen missen. 's Morgens een mooie vitessevlucht en dan gaandeweg de dag overschakelen naar de dagfondvlucht.

Zo ook komend weekend. De vitesse vlucht gaat vanaf Gennep en de dagfondvlucht gaat vanaf Sezanne. Tja en op beide vluchten willen we als "generaal" speler graag van voren zitten. Heb je voorkeur wordt wel eens gevraagd. Als ik dan eerlijk moet antwoorden dan is de vitessevlucht mij net zo lief als de dagfondvlucht. Dan krijg ik gelijk te horen maar een mooie teletekst notering is toch waar je voor gaat.......tja als dat mee te "pikken" valt graag maar de kans dat zoiets gebeurt is zo klein. Ik zie het als een zeer mooie bonus als het gebeurt. Neemt niet weg dat we het altijd zullen proberen natuurlijk.

Wat dat betreft, laat mij een eerste vliegen in de afdeling vanaf Gennep tegen 15.000 duiven, geniet ik meer van dan een 50e vanaf Sezanne dat is in ieder geval zeker!

Zoals het zich nu laat aanzien gaan er 20 richting Frankrijk en de overige 35 naar Gennep. Als dat gaat lukken en als ze geen gebreken vertonen dan zou dat betekenen dat vrijdagavond de vlieghokken volledig leeg zijn. Dat zou dan de eerste keer dit seizoen zijn. Alle reserve duiven zijn dan tevens toegevoegd aan de vliegploeg hetgeen ook geldt voor de geblesseerden.

Hopelijk mogen we fatsoenlijke weersomstandigheden tegemoet zien komende zaterdag. De wind is niet waar we vrolijk van worden maar daarover zeuren of mekkeren levert totaal niets op want we hebben het niet in de hand. Betekent wel dat de illusie op een hele vroege duif vrijwel uitgesloten is onder deze omstandigheden, alhoewel you never know!

Overigens de trainingen zijn weer zondermeer goed te noemen. Ze blinken ons ook tegemoet en dat is altijd fijn om te zien als duivenmelker. Is het wat waard? Nou niet echt, te vaak bedrogen uitgekomen de afgelopen jaren wat dat betreft. Kop vliegen als ze slecht trainen en matig vliegen als ze juist perfekt trainen. Wie het weet mag het zeggen.

Terug