Laatste nieuws

Midfondvlucht nummer twee, Quievrain

  • 16-5-2014

Het is al weer de tweede midfondvlucht waarvoor ze ingekorfd zijn. Hadden velen, en ook wij, vorige week bij het inkorven reeds het gevoel van wat gaat het worden met het weer vanavond ligt dat toch wel een beetje anders. De voorspellingen zijn gewoon prima. Eerlijk duivenweer, matig noord oosten windje, mooie temperatuur veel blauw met wat witte wolken aan de lucht. Wat willen we nog meer, o ja noord westen wind!

Totaal 50 duiven ingekorfd vanavond. 34 doffers en 16 duuivinnen. Ze stonden er goed op en hebben afgelopen week ook goed hun best gedaan. We zullen zien of dat wat waard is geweest.

De twee getekenden dezelfde als alle voorgaande vluchten. Epke en Pieter dus.

Totaal zitten er nu nog zes duiven thuis. Twee zullen op de supervitesse voor het eerst meegaan, zij hebben beiden (duivinnen) nog geen chipring om gehad dit jaar en waren bestempeld als reserve maar trainen al wel de hele tijd mee. Daarnaast twee die een mankementje hadden, lekke luchtzak en vleugelproblemen. Deze twee lijken volledig hersteld en mogen de baan ook weer op. Tot slot nog twee doffers welke vorige week onze laatsten waren. De één zondagavond na 20.00 uur en de ander maandagmorgen rond 10.00 uur. Beiden zien er redelijk tot goed uit maar we meenden er beter aan te doen ze wat extra hersteltijd te geven.

In de vereniging het mooie aantal van 609 duiven bijeen gebracht. Hiervan nog 54 vrachtduiven.

Morgen genieten van de aankomsten!

Terug