Laatste nieuws

Slecht zicht, de zon probeert er door te prikken vroege lossing, geen eenvoudige vlucht

  • 17-5-2014

En zo is er altijd wel wat. Lijkt het een mooie dag te worden die qua uiteindelijk ook niet al te veel problemen zal opleveren en dan begint de dag met mist. Zicht nu rond 7.30 uur rond de 200 meter.

Kortom wachten en hopelijk dat het de komende uren snel oplost zodat er gelost kan worden.

Dit gaat lekker snel, de duiven zijn gelost om 8.15 uur bij een matige noord noord oosten wind. Wat wordt de verwachte vliegtijd dan wel snelheid. Zeer moeilijk inschatten. De wind hebben ze niet mee maar is zeer beperkt aanwezig. Het weer is goed en het de zichten zullen straks ook prima zijn. Ik ga uit van klokken ergens tussen 12.35 uur en 12.50 uur.

Geniet van de ongetwijfeld fantastische aankomsten!

Vanuit het noordwesten komt de NL13-976 (uit zoon Spindocter x Blauwe kweekster 439) aangestormd om vervolgens in één keer op de antenne te landen. Kloktijd 12.52 uur hetgeen een snelheid van 1.223,4 m.p.m. betekent. Het vervolg is redelijk maar niet overdreven.

Naar later blijkt is het de tweede duif in de vereniging, de overwinning gaat naar Anne van der Veer. Een mooie opsteker op de Balkweg in Donkerbroek! Van harte proficiat!

Nu om 14.30 uur nog wel 5 van de 50 achterwege. Hopelijk komen ze redelijk snel na. Al met al een vlucht waar we niet bijzonder tevreden over zijn. Gekeken naar de gezondheid en forme van de duiven hadden ze dichter op elkaar moeten vallen volgens ons. We zullen vanavond de uitslag afwachten, mogelijk gaat het nog meevallen in verenigingsverband.

Het is een redelijke uitslag geworden, niet echt wat we er van hadden verwacht maar we zullen het er mee moeten doen. In de vereniging tegen 555 duiven: 2,5,7,13,18,26 enzovoort. Totaal 25 van de 50 op de uitslag 1 op 4 gerekend.

Bijzonder vreemd en opvallend vandaag was het feit dat de duiven uit alle windhoeken vandaan kwamen. We hebben er geen verklaring voor maar het is wel de realiteit. Kortom duiven uit de goede hoek, veel duiven uit het oosten (bij een noord oosten wind!) duiven uit het noorden, duiven uit het westen. Zelden zoiets gezien en meegemaakt eigenlijk. Wat heeft er gespeeld bij de beestjes? Is het de vlucht van vorige week die parten heeft gespeeld? Zijn ze volledig in alle gekte doorgeknald? We weten het niet en we zullen er ook wel geen antwoord op krijgen.

Helaas nog wel twee achterblijvers, iets waar we eigenlijk geen rekening mee hadden gehouden. Laten we hopen dat ze morgen nog nakomen.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel E

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Update zondagmorgen, één vacature minder. Nog één te gaan helaas niet de minste.....

Terug