Laatste nieuws

De week al weer door de midden

  • 15-5-2014

Het is al weer donderdag, gisteren dus de week al weer door de midden zoals we dat soms zo mooi kunnen zeggen.

Gisteren was dr. Mariën weer present voor de periodieke controle van onze duifjes. Met een mand vol duiven (doffers, duivinnen en jongen) richting Drachtstercompagnie getogen. Tevens enkele monsters mest meegenomen.

De controle leverde geen bijzonderheden op zodat we mooi op de ingeslagen weg verder kunnen gaan.

Zeer binnenkort zullen we de jonge duiven enten tegen paramixo en pokken. Het is een paar weken later dan we gewend zijn te doen maar we wilden graag wachten op het moment dat de laatste jongen gespeend zijn. Dit laatste zal vrijdag plaatsvinden en dan is de koppel compleet.

Overigens maken onze jongen nog weinig vlieguren, nog volop aan het kweekvoer en iedere dag los van rond 10.00 tot 17.00 uur. Een bijzonder relaxte situatie voor de beestjes eigenlijk. Daar komt bij dat ze volop ruien vanwege de verduistering dus dat zal het vleigen ook niet stimuleren.

Zeer binnenkort zullen we van voer veranderen en dan duurt het ook al niet lang meer dat de verduistering opgeheven kan worden. Vanaf dat moment zullen we zorgen voor enig regime en ritme bij de beestjes. Het vliegen zal vanaf dat moment ook ongetwijfeld worden opgestart.

Vrijdagavond inkorven voor de tweede midfondvlucht. Dit keer Quievrain met voor onze duiven een afstand van rond de 338 kilometer. Het beloofd bijzonder mooi weer te worden zodat een lossing tussen 8.00 uur en 9.00 uur zeer waarschijnlijk lijkt. Zoals het nu lijkt gelukkig geen worsteling voor de LC, eindelijk ook voor deze mensen een normaal en snel besluit om te kunnen lossen en zelf van de duiven genieten!

De verwachtingen, windkracht 2 misschien 3 vanaf noord/noord oost en ook nog eens temperaturen van rond de 18 tot 20 graden! Niet verkeerd om duivenmelker te zijn dacht ik zo, niet zo lang geleden was het nog wel anders.

 

Terug