Laatste nieuws

Duiven los, verwaaide vlucht

  • 11-5-2014

Het lijkt al weer niet veel beter met het weer. Wat een gedoe eigenlijk. Het wordt weer een mooie puzzel voor de LC zo!

Ik hoop dat ze kans zien om te lossen, heb nu geen informatie over de vlieglijn maar naar buiten kijkend dan word je nog niet vrolijk van de omstandigheden. Wie weet is het verderop beter en kan er over een uurtje gelost worden.

We zullen maar rustig afwachten.

Het is overigens weer geweldig geweest gisteren. Een record aantal bezoekers op de site sinds het bestaan hiervan. Zijn we allemaal op zoek naar informatie of sensatie? Ik weet het niet, laten we hopen op het eerste.

Ik ben in ieder geval wel druk op zoek naar informatie. Informatie over hoe het weer zal zijn. Durf eigenlijk op de vroege zondagochtend geen liefhebbers in den lande te bellen vandaar dat ik het vandaag moet doen met de informatie van de diverse websites. 

Op de site van afdeling Friesland staat de algemene informatie die we ook op SBS kunnen zien. De websites van de afdelingen van Noord- en Zuid Holland geven ietsje meer informatie. Althans informatie waaruit je als liefhebber enige hoop zou kunnen putten. 

Kijkend naar buienradar dan houden de duiven het zeker niet droog. Als we echter de verhalen lezen van onze duivenprofessor AS dan mogen we geloven dat rampvluchten meestal niet toe te schrijven zijn aan de regenbuien. En laten we eerlijk zijn daar hoef je ook geen AS voor te zijn want de man heeft zeer waarschijnlijk volledig gelijk. Een enkele bui onderweg zal de duiven niet deren en zeker niet met de wind zoals die er nu staat.

Rond de klok van 9.00 uur weten we vast meer uit Meer zoals Maarten Hakvoort een mooie woordspeling maakte.

Een lossing zit er voor vandaag niet in lijkt mij. Er wordt aangegeven dat er te veel buien zijn en volgens mij verandert dat niet of nauwelijks. En als er voor gekozen wordt om niet met buien te lossen dan kan het ook vandaag gewoon niet. Een beslissing die overigens prima te respecteren valt. Immers het is inmiddels een spek en bonen vlucht geworden. Ik had nog stiekum gehoopt dat ze verderop zouden gaan om zodoende toch nog voldoende afstand te creëren zodat de vlucht mee kon tellen voor de kampioenschappen. Hier is echter niet voor gekozen en dat zal zeker zijn reden hebben. Reden die ik op dit moment niet ken dus zullen we er ook geen waarde oordeel over uitspreken.

Nader bericht om 12.00 uur. Vanwege regen op de vlieglijn kan er nog niet gelost worden. Een klein beetje meer informatie was wel lekker geweest maar het is maar de vraag of er meer informatie is natuurlijk, alhoewel volgens mij heeft de afdeling contacten met ZIMOA. Dat het regent op de vlieglijn wisten we namelijk al. Laten we duimen voor de lossingscommissie en onze duiven.

Ik ben niet zo happig meer op een lossing. De wind is nu zelfs stormachtig aan het worden. Dus snelheden boven de 2.000 tot 2.100 meter per minuut gaat vast en zeker lukken. Kijk en dat zijn snelheden waar ik niet blij van word en dat komt natuurlijk omdat onze duiven het meestal laten afweten bij dergelijke omstandigheden. Nu is het niet zo erg als de eer en de mooie uitslag een keer naar iemand anders gaat, dat is prima zelfs maar het moet nu nog maar niet. Is typisch iets voor de natour vind ik, van die september stormen..... Hopelijk weten we over een kwartier iets over wel of geen lossing.

Communiceer even met uw leden afdeling Friesland! Velen zitten op hete kolen te wachten op een beslissing. Nader bericht om 12.00 uur. Inmiddels is het 12.37 uur en nog steeds geen aanvullend nieuws. Gevolg is dat zelfs de website van de afdeling op tilt slaat. We zijn zeer benieuwd wat het afdelingsbestuur gaat beslissen, althans ik kan mij voorstellen dat het moment daar is dat er overleg is tussen LC en bestuur (hoop ik).

Wat een gedoe, schakelen tussen de website van de afdeling, SBS TT 861, Omrop Fryslân TT 630 en googlen op Jelle Kooistra om zo via de twitterberichten nog wat te weten te komen. Tussen door tegen beter weten in het oude antwoord apparaat nog proberen te bereiken maar die is afgeschaft zo blijkt. Kortom het eindigt zo wel in een enorme mineurstemming. Voeg daar nog eens de gefrustreerde mailtjes bij van enkele collega liefhebbers en dat is dan zondag de 11e mei 2014.

En dan die arme LC, volgens mij hebben ze inmiddels hoofdpijn van het nadenken en puzzelen. Sterkte mannen!

Nader bericht om 13.30 uur. Blijkbaar wordt er nog steeds geprobeerd om te lossen. Laten we hopen dat het gaat lukken. En anders geen keus, terug naar huis rijden.

Ik hoop maar dat de LC informatie in heeft gewonnen bij andere afdelingen over het verloop tot nog toe. Ik heb slechts twee reacties van twee leden.De één uitermate goede vlucht gehad en de ander een uitermate slechte vlucht met twee uren na de eerste nog de helft weg. Ja ik kan er geen oordeel over geven op basis van twee berichtgevingen maar ik hoop wel dat er informatie ingewonnen wordt. 

Lossing om 13.15 uur. Wind zeer krachtig en veel buien. Wat gaat het worden? Geen idee maar de eerste duiven zullen toch ergens tussen 14.50 uur en 15.10 uur vallen lijkt mij. Veel plezier!

Vanuit het westen meldt zich de NL13-779 uit Yujhiro om vervolgens bijzonder taktisch met een korte draai vanuit het noorden over het dak op de antenne te vallen. Kloktijd 14.59 uur hetgeen een snelheid betekent van 1.896,1 mpm. De volgende meldt zich rap erna maar blijft samen met nog één enkele minuten (2 tot 3) omvliegen. 

Het vervolg is redelijk maar niet spectaculair. Veel regen tussendoor hetgeen het niet aangenamer maakt voor de duiven en de wachtende liefhebbers.

In de club gaat de overwinning naar onze marathon man Willem Wittebol. Van harte gefeliciteerd hiermee, hoe het kan weet ik niet maar het is zeker niet de eerste keer dat Willem met dergelijke hoge snelheden een eerste pakt. Blijkbaar kunnen overnachters van de wind af ook razendsnel! Super gedaan in ieder geval!

Nu, om 16.55 uur nog 7 stuks te gaan. Het is te veel maar laten we hopen dat ze nog nakomen. Al met al een zwaar verregende vlucht hetgeen natuurlijk te verwachten was. Jammer dat het zo heeft moeten gaan maar tegen deze omstandigheden kunnen we weinig of niks doen.

Overigens een dikke pluim voor de verzorgers tijdens de reis. De duiven voelden namelijk uitstekend aan!

Update 17.30 uur nog twee jaarling doffers te gaan. Begint er al weer op te lijken.

Het is een redelijke uitslag geworden. In de vereniging tegen 401 duiven: 4, 12, 14, 20, 26 enz.totaal 15 van de 50 in de uitslag (1 op 4). Kortom geen knaluitslag maar dat zeker ook niet verwacht onder deze omstandigheden. Helaas nog wel één achterblijver en dat zou niet moeten met een vluchtje vanaf Meer.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia (Oost)

Update maandagmorgen: Rond koffie tijd ook nummer laatst weer present. Altijd fijn om het stel weer compleet te hebben.

Terug