Laatste nieuws

Rijden met die handel, advies opgevolgd! Wachten wachten wachten

  • 10-5-2014

Rijden en wel direct zodat de liefhebbers ook nog wat aan de zaterdagavond hebben. Het lijkt toch vrijwel uitgesloten dat er dit weekend gelost kan worden. Regen, bewolking, kou en warmtefronten verpesten de omstandigheden voor dit weekend.

We wisten het vooraf al wel een beetje maar natuurlijk is er altijd de hoop dat het anders zal zijn.

Hopelijk valt er snel een beslissing zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Gewoon een kwestie van verlies nemen lijkt mij. Wel jammer maar niet moeilijk over doen, overmacht!

Ze zijn al aan het rijden en wel richting Meer. Kan op voorhand niet anders zeggen dan dat het een verstandige beslissing lijkt. Lossen in Frankrijk wordt hem niet dit weekend. Hopelijk dat ze rond 14.00 uur er nog uit kunnen. Vanaf Meer hebben we ook maar een paar uurtjes goed weer nodig. De wind moet ons en de duiven redden vandaag zo lijkt het.

Wachten en onzekerheid duurt altijd lang! Zo ook nu, welke kant lijkt het uit te gaan. Zelf denk ik dat het zou moeten kunnen. De regen zal hun niet tegenhouden en de wind is bij de huidige omstandigheden uitstekend. Het zal een waaivlucht worden niet mooi, en ook niet iets waar we op zitten te wachten maar meer zit er gewoon niet in voor dit weekend. En let wel, duiven die bij zeer hoge snelheden kop vliegen zijn veelal geen verkeerde!

Wachten tot 17.00 uur! Beetje vreemd, beetje boel vreemd lijkt mij. Zou er absoluut niet blij mee zijn als ze om 17.00 uur nog gaan lossen. Of het moet zo zijn dat ze niet meer in Meer staan maar in bijvoorbeeld De Mheern (nog dichterbij dus). Bij een lossing moet rekening gehouden worden dat het overgrote deel van de duiven op redelijke wijze thuis kan geraken. En dit niet alleen in de voorvlucht maar ook op Ameland! Laat ze eens 100 kilometer per uur maken dan wordt het rond 19.30 uur dat de eerste duiven vallen op de eilanden, de eerste duiven wel te verstaan en dan zullen de puntenduiven nog wel redelijk snel willen vallen maar die andere 75% dan? Maar niet doen is mijn gedachte en rijden naar huis zodat we vannacht de duiven kunnen komen halen.

Ben zo langzamerhand wel heel erg benieuwd wat ze gaan doen. Zoals ik het kan inschatten is het niet verantwoord meer om te lossen. Het had 1,5 uur eerder gemoeten volgens mij. Als dat niet gedurfd wordt omdat het niet verantwoord lijkt dan is het klaar. 

De vlucht is uitgesteld. Lijkt mij correcte beslissing want anders zou het te laat gaan worden. Hopelijk kan er mogen alsnog gelost worden zodat er in ieder geval toch nog een vlucht te bewonderen is.

later Meer.........

Terug