Laatste nieuws

Op richting eerste midfondvlucht

  • 6-5-2014

Lange halen snel thuis daar lijkt het een beetje op als we naar ons vliegprogramma kijken. Drie vitesse vluchtjes gehad en op naar de midfond met een nacht extra mand! Eigenlijk te gek voor woorden en alleen maar mooi voor degene die de duiven zelf al een paar keer richting België heeft gebracht. En laten we eerlijk zijn, die zijn er, ook binnen onze afdeling maar dan hebben we het over een enkeling.

Maar goed we zullen uitvoer moeten geven aan een nieuw experiment, opgesteld door, dat wel, een aantal commissieleden die toch echt wel weten wat duivensport is.

Voor ons dus donderdagavond inkorven en op naar St. Quentin hetgeen een afstand van rond de 408 kilometer is. Het belooft wat te worden trouwens, een ware zuidwester lijkt de kop op te steken en dan gaan we natuurlijk richting 1.800 tot 1.900 meter per minuut. Niet direkt onze favourite snelheden om eerlijk te zijn.

Overigens zullen we hoogstwaarschijnlijk dezelfde duiven weer inkorven. Betekent totaal 52 stuks. De training is tot nog toe prima te noemen. Ze staan er ook strak op, wachten is op de echte forme. Dit zal echter voor de meeste hokken zo zijn.

De jonge duiven beginnen zo waar kleine rondjes rond het hok te maken. De laatste duiven worden deze week gespeend en dan is de koppel die het jonge duivenprogramma af moeten draaien compleet. Zo rond de 110 jonge duiven hebben we op dit moment tot onze beschikking. Laten we hopen dat we ze een beetje gezond mogen houden en ze goed voorbereid aan de start kunnen brengen.

Terug