Laatste nieuws

Prachtig verloop met een primeur! Goud, zilver en brons!

  • 26-4-2014

Het lijkt er absoluut nog niet op. Een trieste grijze wereld is waar we in kijken op dit moment. Daar komt bij dat er ook nog geen wind is die voor een schonere lucht kan zorgen. Kortom geduld!

Ben benieuwd hoe snel het wat helderder zal worden. Dit zal in de loop van de ochtend plaatsvinden volgens de deskundigen. Laten we hopen dat de duiven ergens tussen tien en elf gelost kunnen worden.

De lossing staat er aan te komen. Om 9.45 uur worden ze in vrijheid gesteld bij een zuid tot zuidwesten wind. In het hele land schijnt het zonnetje behalve in de afdeling 10 en 11!

Snelheden rond de 1.600 mpm denk ik. Kan iets meer of iets minder zijn. Aankomst van de duiven tussen 11.45 uur en 12.00 uur.

Geniet van de aankomsten.

En wederom was het genieten van de aankomsten. Ook nu iets later dan we zelf hadden verwacht maar vanuit het westen melden zich enkele duiven zeer hoog aan de hemel. Geenszins van doel om de landing in te zetten helaas. Al met al een ruime minuut verloren maar uiteindelijk kunnen klokken om 11.57 uur hetgeen een snelheid van 1.509,7 mpm betekent.

De duivin die als eerste over de antenne liep was de NL13-993 "Maxima" uit NL08-328 Zoon Special Blue Pieter Veenstra x NL09-983 "Titiania" uit Mr. Branco x Kweekster 439.

Binnen een paar seconden drie duiven in de klok en die konden wel eens goed zijn voor het goud, zilver en brons tegen ruim 600 duiven in de vereniging.

Het is een hele fijne uitslag geworden. Tegen 618 duiven werd het: 1, 2, 3, 6, 9, 14, 15, 16 enz. totaal 20 van de 50 in de uitslag 1 op 4 gerekend. En.......we hadden hiermee tevens weer een primeur! Een eerste vanaf Weert in de vereniging, er is ons nog nooit één voor gegaan omdat we voor het eerst vanaf Weert vlogen. Tevens een eerste op de eerste Koningsdag! Ach het zijn nietszeggende dingen maar wel leuk.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in Samenspel E

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

 

Wat tevens prettig is, de koppel was vanmiddag reeds weer compleet. Geen achterblijvers dus en dat is altijd prettig. Niets vervelender dan lege bakken! 

Terug