Laatste nieuws

Ingekorfd voor Weert

  • 25-4-2014

Het is al weer helemaal gewoon, inkorven op vrijdagavond. Dit ondanks dat we het nog maar voor de derde keer gedaan hebben dit jaar. Het is telkens weer een enorm gerace tegen de klok bij onze vereniging. De vrachtauto komt namelijk om 19.00 uur reeds voorrijden en als je dan rond de 700 duiven moet inkorven dat is het aanpoten. Te meer omdat we ook nog een mooi aantal werkende leden hebben. Maar goed met een beetje aanpoten lukt het toch nog steeds weer.

Vanavond in de vereniging totaal 693 duiven, hiervan 75 vrachtduiven (slechte uitvinding, direct afschaffen!). Van ons zitten er 52 in de mand waarvan 2 voor spek en bonen mee vliegen. Ja als het dan toch mag dan ook maar een paar vrachtduiven van ons er bij.

Totaal 16 weduwduivinnen en 36 weduwnaars mogen morgen proberen zo snel als mogelijk de 200,5 kilometer naar huis te overbruggen. Als de wind daadwerkelijk zuid west gaat worden dan zal de snelheid redelijk hoog komen te liggen. Ben benieuwd of ze daar al klaar voor zijn.

De twee getekenden wederom Epke en Pieter. Twee doffers van 2012 welke mogen proberen de aangewezen punten in de wacht te slepen.

Terug