Laatste nieuws

Weert op het programma

  • 24-4-2014

We staan al weer bijna voor het weekend en dat betekent dus al weer de tweede vlucht van dit nog prille seizoen. Voor onze duiven dit keer een reis naar Weert, afstand rond de 200 kilometer.

Nu hebben we de afgelopen 41 jaar al heel wat lossingsstations mee mogen maken, ook wel vanuit het Limburgse maar kan mij niet heugen dat we ooit eerder in Weert stonden. (Roermond, Sittard, Venlo, Maastricht dat waren de gebruikelijke lossingsplaatsen altijd).

De duiven staan er prima op, trainen ook zeer goed. Luisteren goed, eten goed, mest is goed, dons aanwezig, hebben gezwommen als groten, hebben krijtwitte neusdoppen, volen prima aan, zitten vol vuur.........wat is het allemaal waard? Volgens mij maar bitter weinig het is alleen maar om de baasjes te gerieven, niet meer en niet minder.

De laatste jaarling van afgelopen zaterdag hebben we uit Haulerwijk gehaald. Was daar zaterdag tijdens het klokken naar binnen gelopen. In prima conditie en mankeert niets. Onbegrijpelijk vind ik zo iets en hij kon het beter ook maar geen tweede keer weer doen. Maar goed zaterdag krijgt hij een nieuwe kans.

De jonge duiven komen om de dag buiten. Ze ruien volop en het zijn eigenlijk maar rare wezens om te zien op dit moment. Ze lijken gezond en dat is al heel wat tegenwoordig. Vliegen in een koppel is er zeker nog niet bij, ploegen in de tuin vinden ze veel fijner. Zolang er maar geen roofvogel op visite komt vind ik het uitstekend. Lekker ontspannen de hele dag van 10.00 uur tot 16.00 uur buiten scharrelen en zo nu en dan een rondje vliegen. Prima, de rest komt straks vanzelf en dan hebben ze toch een deel van hun prille jeugd op bijzonder ontspannen wijze kunnen doorbrengen en dat nemen ze volgens mij in hun hele verdere leven mee.

Morgen iedereen goed inkorven, het is de basis voor mogelijk een mooie vlucht op de zaterdag. De weersvooruitzichten lijken redelijk met een zuid westen wind. Dit laatste past ons wel want drie keer een oosten wind achter elkaar en ze zullen zeker weken uit de verkeerde hoek komen. Wat mij betreft maar wat afwisselen lijkt mij veel beter.

Terug