Laatste nieuws

Twee mooie referenties rijker

  • 20-4-2014

Het seizoen is nog zo pril en toch al weer toe aan de derde referentie van dit jaar.

Gisteren waren het Gerard Heinhuis uit Steenwijk en J. de Jong en Zn. uit Ureterp die in hun verenigingen er beiden met het goud van doorgingen.

In beide gevallen was er sprake van rijkelijk Van der Stouwe-Douna bloed in de aderen van de winnaars.

Allereerst Gerard Heinhuis uit Steenwijk. Gerard vloog een 1e in de vereniging tegen 360 duiven en tevens een 9e in CC West tegen 2.018 duiven alsmede een 28e in samenspel E tegen 4.470 duiven met een jong waarvan de vader uit Zoon Rolex x Dochter Mr. Branco van ons komt. Hier dus alweer een nazaat van Mr. Branco die een eerste prijs voor zich op eist.

Vervolgens gaan we naar Jan en Hendrik de Jong uit Ureterp. Ook voor hen een overwinning in de club tegen 230 duiven. Tevens een 5e in CC Oostgrens tegen 820 duiven. Zowel de vader als de moeder van deze winnaar zijn gekweekt bij ons op de hokken. De vader is van het soort via Patrick de Lang x Heremans via Georg Agnes en de moeder komt uit de NL07-798 Klz. Kannibaal x NL00-680 dochter Porsche Bond van H. & E.J. Eijerkamp.

Zelf hadden we Macho Woman voorop, zij komt uit Silver Boy van Jan Ganzeveld (Van Loon via Eijerkamp) x dochter Spartacus van Pieter Veenstra. De tweede duif was een jaarling dochter uit Mr. Branco x Dolce 08 via H. & E.J. Eijerkamp. Dolce 08 komt uit Lucky eighty eight welke een volle broer is van Dolce Vita van Pieter Veenstra.

Bij ons helaas één achterblijver, het betreft een jaarling doffer welke als jong ook al eens  heeft overnacht. Echter welke als jong ook twee keer bij de eerste tien vloog in de vereniging. Mogelijk komt hij vanmiddag nog.

Terug