Laatste nieuws

Mooie vlucht vanaf Gennep met een lastige oosten wind

  • 19-4-2014

Het ziet er allemaal nog niet zo florisant uit met het weer. Zeer matig zicht, grijze lucht, behoorlijk koud en toch ook al een vervelend windje. Kortom we zullen nog wel even moeten wachten op betere omstandigheden.

Hopelijk kunnen de duiven in de tweede helft van de ochtend in vrijheid gesteld worden. Zoals gisteren al aangegeven zullen de beestjes het niet eenvoudig krijgen vandaag. Jammer eigenlijk dat zich gelijk in het begin van het seizoen al dergelijke omstandigheden aandienen. Neemt niet weg dat de "goeie" zich wel van voren zullen laten zien.

Rond 8.30 uur begint de zon er door te komen, langzaam zullen de condities verbeteren en kunnen we aan een lossing gaan denken.

De lossing is aanstaande. Om 10.45 uur zullen onze duiven gelost worden bij een oosten wind. Wat de snelheid van onze duiven zal worden vind ik bijzonder lastig in te schatten. Ze zullen zeer zeker de nodige extra kilometers gaan maken en vanuit de verkeerde richting huiswaarts keren. Tussen de twee en twee uur en een kwartier werk lijkt mij. Klokken tussen 12.45 uur en 13.00 uur dus.

Geniet van de aankomsten!

En wat waren ze weer mooi, de aankomsten! Ietsje later dan verwacht kwam vanuit het westen, behoorlijk hoog de NL09-978 "Macho Woman" naar beneden glijden om vervolgens nog één rondje te maken en in één keer geklokt te worden om 12.37 uur. Snelheid 1.336,3 mpm. Een minuutje later meldt nummer twee zich NL13-982 uit Mr. Branco x Dolce 08. Het vervolg is alleszins redelijk tot goed.

Echter na de 30e duif worden de gaten aanmerkelijk groter. Op dit moment nog 9 te gaan van de 51 en dat valt niet echt mee.

In de vereniging gaat de overwinning op zeker naar Sjaak de Bie, hij lijkt ook een mooie serie te maken vandaag. Van harte gefeliciteerd hiermee! Wij zullen in ieder geval de tweede liefhebber zijn zoals het nu lijkt althans. Hopelijk mogen we in ieder geval twee duiven bij de eerste tien verwachten. Gelet op de meldingen en het feit dat de duiven toch redelijk "boven op elkaar" zaten zal dat nog een hele kluif worden.

Uitslag in de vereniging tegen 623 duiven: 2,5,18,34,35 enz. totaal 16 van de 50 in de prijzen 1 op 4 gerekend. Het is geen vetpot maar ontevreden zijn we zeker niet. Daar waar we in het verleden te vaak te vroeg nadrukkelijk aan de poort rammelden hopen we nu wat meer opbouw er in te krijgen. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag overigens maar we zullen het zien.

Overigens nog één jaarling doffer achterwege, op zich valt dat niet tegen ook wil je niets liever de koppel weer compleet hebben natuurlijk.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel E

Klik hier voor de uitslag in Frisia Oost

 

Terug