Laatste nieuws

Op naar Gennep

  • 16-4-2014

De tijd vliegt, de week al weer door de midden zoals ze dat zo mooi zeggen. Zo sta je bij het hok om de duiven thuis te zien komen van de eerste trainingsvlucht en zo sta je al weer voor een volgende inkorving.

We maken ons op voor de eerste officiële wedvlucht van dit seizoen. Gennep staat op het programma hetgeen voor onze duiven een kleine 150 kilometer is. Met een voorspelde noord oosten wind zal het nog niet eens zo gemakkelijk worden en zeker niet aan onze kant van de afdeling. Wel laten zich veelal de betere duiven van voren zien dus het kan een leuke graadmeter gaan worden.

De training van de duiven, wat zullen we zeggen, het zou wel een beetje minder mogen eigenlijk. We proberen telkens de duiven zo voorzichtig mogelijk te brengen maar het lijkt ons niet te lukken. Ze trainen namelijk als "groten" en natuurlijk is dat een pracht om te zien gebeuren maar soms baart het ook wel eens enige zorg voor de komende weken. Oftewel verschieten ze hun kruit niet voor de mooie vluchten gaan beginnen? 

De jonge duiven komen iedere dag buiten, althans hok voor hok dus de ene dag het grote hok en de andere dag het nieuwe hok. Vanwege de verduistering zijn er al de nodge dekveren geruit. Het nieuwe hok lijkt nu al een schot in de roos. Tot nog toe zijn we ongelooflijk tevreden over het klimaat in het hok, super gewoon. Laten we hopen dat het hartje zomer ook nog zo aanvoelt.

Terug