Laatste nieuws

Het spel op de wagen

  • 13-4-2014

Vanaf vandaag moet het spel echt op de wagen gebracht worden. Was het de afgelopen weken nog een beetje free weelen, dat zal nu echt anders moeten. Allemaal wat strakker in het schema, wat scherper in de training, wat alerter op het voeren enz. enz.

Gisteren een mooie trainingsvlucht mogen beleven. De duiven kwamen zeer goed af en er zijn uiteindelijk geen verliezen geleden. Uiteindelijk is het een uitslag geworden welke voor ons tot zeer grote tevredenheid heeft gestemd. Niet verwacht en toch gekomen zou je ook kunnen zeggen. Wat voor waarde we er aan moeten toekennen weten we nog niet, over een week of zes weten we veel meer!

De laatste, een jonge doffer, arriveerde zondagmiddag en nam gelijk zijn intrek in het openstaande jonge duivenhok. Gelukkig dat het stel dus weer compleet is want met lege broedbakken starten is niets aan.

Komend weekend de eerste officiële puntenvlucht, hopelijk komen ook degene die tot nog toe niet hebben ingekorfd op de trainingsvluchten en kunnen we met een mooie koppel duiven met elkaar de strijd aan gaan.

Afgelopen twee weken de systemen kunnen testen, hier en daar nog een chipring toe moeten wijzen maar uiteindelijk blijkt toch alles weer te functioneren. 

Op naar Gennep!

Terug