Laatste nieuws

Een mistige start van de dag, inmiddels zon en lossing, pracht verloop

  • 12-4-2014

Het spel gaat voor ons vandaag weer op de wagen en we starten gelijk maar met de (verwachte) mist. Het zicht is momenteel zeer matig ook al is wel zichtbaar dat de zon zijn best probeert te doen er doorheen te prikken.

Kortom nog even geduld voor een lossing. Geeft mooi de gelegenheid om de laatste jonge duiven te spenen voor het jonge duivenhok. Er zullen nog zo'n 25 gespeend worden vandaag zodat in ieder geval voor het nieuwe hok de jongen duiven compleet zijn. Afgelopen week iedere dag de jongen losgehad. Ze gaan ook vrijwel allemaal wel naar buiten en zijn er bijzonder goed weer in te krijgen. Vooral dit laatste is wel bijzonder handig want dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt.

Voorlopig dus nog even wachten op het lossings sein van de LC.

11.00 uur het zonnetje schijnt uitbundig en de mist is hier zo goed als volledig weg. De lucht is half bewolkt, ideaal duivenweer eigenlijk. Zullen binnen korte tijd wel los komen lijkt mij.

Lossing inmiddels bekend, lossing om 11.30 uur. Geen idee wat de snelheid zal zijn we zullen het over een paar uren weten. Geniet van de aankomsten!

En genoten hebben we! De eerste aankomsten van een klokvlucht op de (ver)nieuw(d)e accomodatie. De eerste duif kwam nog behoorlijk uit de goede hoek maar bleef vrij lang draaien waarna er zich binnen enkele seconden een handvol anderen bij voegden.

Als eerst geklokte dit keer de NL12-561 "Gladiola" uit klz. Kannibaal x dochter Jackpot. Geklokt om 12.49 uur hetgeen een snelheid van 1.466,2 mpm betekent. Binnen enkele seconden daarna nog een handvol geklokt. 

Alle meldingen zijn niet binnen, maar zoals het nu lijkt betreft het de derde tijd in de vereniging tegen 345 duiven. We zijn er bijzonder content mee!De overwinning gaat naar Jan Timmermans met een bijzonder goede tweede plaats voor Pôpe Rooks, een felicitatie waard!

Overigens nog 3 van de 53 te gaan, de nakomers hebben pracht weer om na te komen. Wat ik niet kan plaatsen zijn de dikke koppels duiven die nu nog over trekken (14.00 uur). Niet een paar maar vele tientallen, van welke vlucht dit duiven zijn? Geen idee!

Het is een nette uitslag geworden, tegen 345 duiven in de vereniging: 3,4,6,8,12,23,26,27,28,30,31,32,33,34 enz. totaal 20 van de 53 duiven in de uitslag (1 op 4).

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in disrict groen

Helaas nog wel één achterblijver, hopelijk komt deze jaarling doffer morgen nog na.

Terug