Laatste nieuws

Toewerken naar de start van het seizoen

  • 7-4-2014

Beetje bij beetje begint het er steeds meer op te lijken. De duiven trainen steeds beter, luisteren steeds beter en komen er ook steeds beter op te staan. Strak in het pak en dan is het altijd een pracht gezicht om een hok duiven te aanschouwen.

Wellicht dat we komend weekend inkorven voor een trainingsvlucht om dan vervolgens de week daarop voor het eggie aan de bak te gaan.

Zoals gezegd staan zowel de doffers als de duivinnen er goed op. Ze voelen uitstekend aan en wat vooral belangrijk is ze ogen ontspannen en kennen tot nog toe niet de stress zoals ze die vorig jaar hebben meegemaakt voor aanvang van het seizoen. Laten we hopen dat dat zo blijft.

De duivinnen vinden het blijkbaar geweldig op hun nieuwe hok. Vanaf dag één stormen ze na de training naar binnen. Voorgaande jaren was dit telkens een proces van enkele dagen voordat we dat voor elkaar hadden.

Gisteren gestart met het verduisteren van de jonge duiven. Komend weekend zullen er nog een behoorlijk aantal bijgezet worden en dan is de koppel zo goed als compleet. We hebben bewust wat later gekoppeld dit jaar, i.v.m. het late jonge duivenprogramma voor dit jaar, en achteraf had het wellicht nog een weekje later gemoeten maar goed dat is niet meer terug te draaien. Gisteren ook gestart met het loslaten van de jonge duiven, dag één zit er wat dat betreft op en het leerproces is begonnen.

Terug