Laatste nieuws

Oefenvlucht nummer vijf

  • 3-4-2014

Vanmiddag de duiven voor de vijfde keer weggebracht voor een oefenvluchtje vanaf Frederiksoord. In de mand de weduwnaars en de weduwduivinnen waar we dit jaar mee willen vliegen. Bij thuiskomst was de koppel reeds weer present. Geen problemen derhalve.

Gisteren naar Mariën geweest voor een reguliere controle. Geen onregelmatigheden geconstateerd zodat we wat dat betreft voorlopig even geen zorgen hoeven te maken. De paratyphus problemen lijken zich ook neergegeven te hebben. De kuur en enting hebben waarschijnlijk zijn werk gedaan. De afgelopen weken ook geen uitval meer bij in het nest liggende jongen en dit is ook niet het geval bij oude duiven (vliegers en kwekers). De op de kweek gezette mest bij een voor ons nieuwe dierenarts heeft ook geen salmonella aangetoond. Garanties levert dit laatste helaas niet op maar beter niets aangetoond dan wel wat aangetoond.

De weduwduivnnen nu twee keer los gehad vanuit het nieuwe hok. Waar we dachten dat het de eerste keer een behoorlijke opgave zou worden om ze binnen te krijgen kwam het totaal anders uit. Binnen enkele tellen zat de hele meute weer binnen!

Morgenavond zeer waarschijnlijk inkorven voor de trainingsvlucht vanaf Deventer (85 km.). Of ze allemaal meegaan is nog niet bekend maar zoals het nu lijkt zullen verreweg de meesten ingekorfd worden of het moet al zo zijn dat de vooruitzichten ronduit slecht worden.

Al met al denken we dat ze qua training wel goed voorbereid zijn. Het aantal keren zelf opleren had een paar meer mogen zijn maar goed met vijf keer wegbrengen moet het zeker kunnen. Ook al ben ik wel van mening dat het zelf trainen van de duiven door velen zeer onderschat wordt evenals het trainen met de afdeling zeer overschat wordt. Iets om over na te denken......

Terug