Laatste nieuws

Veel te doen

  • 27-3-2014

Er is altijd veel te doen zo tegen het begin van het seizoen. Ga maar na, de duiven moeten weer in training, ze zullen zelfs ook enkele keren opgeleerd moeten worden. Jonge duiven moeten gespeend worden, hokken moeten volledig in gereedheid gebracht worden. Nog twee weken voor de vluchten een bezoekje aan de dierenarts, nog druppelen tegen luis. Kortom veel kleine en grote zaken te regelen.

Maar als je dan ook nog het "geluk" hebt om deel uit te maken van een bestuur en activiteiten mag verrichten namens de leden ben je helemaal druk. De afgelopen week ruim 15 uur bezig geweest om alle klokken weer in gereedheid te brengen, hierbij tijdens het laatste onderdeel (koppelen van de ringen) geassisteerd door Geert en Willem Dijkstra, dank daarvoor!

De werkzaamheden bestonden o.a. uit het vliegprogramma laden, autokon opschonen, ringen koppelen, informatieboekje bijwerken enz. enz. En, helaas, dan kom je er achter hoe slecht sommige leden de zaakjes voor elkaar hebben. Onduidelijk of fout ingevulde hoklijsten, ringnummers die niet juist zijn, geslachten die plotseling na twee jaar nog wijzigen........(staan al twee jaar in de klok als duivin en zijn nu op de hoklijst plotseling doffer....). Maar goed we doen het allemaal voor een goed doel en vooral om het iedereen weer een beetje naar de zin te maken.

De oude duiven trainen momenteel goed. Dat terwijl ze allemaal nog bij elkaar zitten. Enkele al weer op eitjes enkele op drijven en enkele op een dik jong. In het weekend zullen we de duivinnen er bij weg halen zodat het steeds meer op orde komt.

De gezondheid van de duiven lijkt ook goed te zijn, wel zullen we uit voorzorg nog weer eens mest op de kweek laten zetten. Dit laatste voor wat het waard is natuurlijk, er is namelijk geen volledige garantie te geven over het feit of de uitkomst ook spoort met de werkelijkheid.

De kweek was gemiddeld genomen ver beneden de maat. De oorzaak hiervan hebben we reeds enkele keren beschreven. Het is nu afwachten wat de gevolgen zijn op de vluchten. Dat deze er zijn lijkt vrijwel zeker alleen is de vraag in welke mate het zich gaat aandienen.

Ieder jaar stel ik enkele doelen welke ik graag zou willen behalen in het seizoen. Dit jaar waag ik mij er niet aan en laat ik alles over me heen komen. Het kan een normaal seizoen worden, het kan tegenvallen en het kan meevallen. Oftewel alle smaken zijn mogelijk!

Tot slot nog het nieuwe hok. De duiven kijken er niet naar en vliegen zeker weten ook hard op een oud vervallen hok. Wij zijn er mega blij mee en weten overigens wel zeker dat het hok qua klimaat en ook gezondheid tien klappen beter is dan het vorige. Maar ook hier geldt, het is afwachten hoe de duiven het zullen oppakken. Over enkele maanden weten we (veel) meer.

Tot slot, willen degene die bonnen gekocht hebben en nog geen afspraken met mij gemaakt hebben contact opnemen?

Terug