Laatste nieuws

Duiven beginnen al aardig te vliegen

  • 18-3-2014

Vandaag de duiven voor de negende achtereenvolgende dag los gehad. We proberen het heel voorzichtig op te bouwen en zitten nu op bijna een uur per dag. Tot nog toe mogen we niet klagen. De koppel vliegt lekker en ze luisteren uitermate goed om weer binnen te komen.

De kweek is ver beneden pijl geweest. We hebben de nodige uitval hetgeen toch wel aan de paratyphus enting en kuur toe te schrijven zal zijn. Een echte rode draad kunnen we niet constateren. Op slechts één van de twee kweekhokken hebben we tot nog toe helemaal geen uitval, daar gaat het tot nog toe prima en groeien de jongen voorspoedig op en zijn alle eieren van de tweede ronde ook reeds uit. Op het andere kweekhok is het zoveel te anders. Meerdere jongen verwijderd omdat ze niet optimaal opkomen. En in zulke situaties kan je maar beter als scherprechter optreden volgens ons.

Over een kleine week zullen we moeten spenen. Het nieuwe hok is klaar voor ontvangst van de eerste bewoners. Het andere jonge duivenhok is de afgelopen dagen voorzien van een nieuw plafond waarbij de ventilatie opening aanmerkelijk kleiner is geworden.

Kortom alles gaat nu zo langzamerhand richting seizoensstart. 

Terug