Laatste nieuws

Een gedenkwaardige vergadering

  • 9-3-2014

Gisteren was het dan zo ver, de voorjaarsvergadering van de afdeling waarbij voor ons het o zo belangrijke agendapunt nieuwe samenspelen werd besproken. Zoals verwacht werd het nog zo maar geen ABC-tje. En dat is ook wel logisch natuurlijk want een verandering van grenzen in samenspel voming kent altijd winnaars en verliezers. Wat er ook bedacht wordt je doet het nooit goed!

Maar goed uiteindelijk was het dit keer het afdelingsbestuur die de poot stijf hield en wenste vast te houden aan het voorstel. Echter de vergadering kon zich daar niet volledig in vinden zodat het op een stemming aan is gekomen.

De stemming wees trouwens behoorlijk duidelijk uit dat men aan iets nieuws toe is. Het heeft dan ook geresulteerd dat er dit jaar gevlogen gaat worden in zes samenspelen. We mogen weer aansluiten bij de clubs van vroegere jaren (Noordwolde/Jubbega/Wolvega/Steenwijk). Het voelt voor ons goed in ieder geval.

Maken we nu grote kans om kampioen te worden van de afdeling dan? Welnee, helemaal niet maar het spel zal er wel wat leuker op worden. Om kampioen te worden van de afdeling moet je verhuizen, als het enigszins kan geen reguliere baan hebben en alleen en uitsluitend met duiven bezig zijn, dan zou het misschien kunnen. Maar gelukkig is het daar ook niet altijd om te doen, plezier in het spelletje is het belangrijkste en de kampioenschappen moet je verdienen in je eigen vereniging.

Het nieuwe duivenhok is zo goed als klaar. Nog enkele nieuwe zitplekken maken en de vloerroosters plaatsen en dan is het gereed voor de ontvangst van de duiven.

Zo langzamerhand wordt het tijd om de duiven ook los te laten, we wachten bewust wat langer maar kunnen natuurlijk niet blijven uitstellen.

De jonge duiven komen overigens prima op. Geen uitval tot nog toe en dat laatste doet ons deugd omdat we wel enige twijfel hadden. Een bezoekje aan de dierenarts Nanne Wolff, toch niet de eerste de beste in duivenland, wees binnen 5 seconden uit dat er sprake zou zijn van paratyphus. Iets wat we overigens redelijk konden plaatsen omdat we om die reden ook naar de dierenarts zijn gereden. Echter als je de duif nog in de handen hebt en dus nog moet overhandigen aan de dierenarts voor een inspectie en hij ziet al dat er sprake is van paratyphus.......tja je zou bijna zeggen wat een gave! 

Maar goed uiteraard weer huiswaarts gekeerd met een kuur van 10 dagen en vervolgens alle duiven vorige week geënt tegen paratyphus met levende entstof. Hiervan (gelukkig) geen enkele entreactie gezien. Dit laatste afgezet tegen het feit dat de op de kweek gezette mest van de duiven ook negatief was heeft ons wel aan het denken gezet overigens. Nog maar eens een belletje plegen richting de dokter denk ik, volgens mij valt er wat uit te leggen.

Terug