Laatste nieuws

Voorjaarsbeurs

  • 2-3-2014

Houten

Afgelopen zaterdag naar de voorjaarsbeurs in Houten geweest. De VOORJAARS beurs!! Dat betekent per definitie ook dat we richting voorjaar gaan en dat lijkt zowaar waarheid te zijn zeker als je het tegen de temperaturen van tegenwoordig afzet.

Met zijn vieren richting Houten en daar al vroeg aangekomen, blijkt dat we niet de enigen zijn die de beurs willen bezoeken. Zo vroeg en al zoveel mensen, tjonge in jaren niet zo'n drukte op de beurs gezien. Een goed teken voor de duivensport en ook een teken dat deze beurs in een behoefte voorziet.

Jonge duiven

De meeste eieren zijn uit inmiddels en de eerste 40 jongen zijn geringd, de komende dagen zal dit aantal verdubbeld worden zoals het er nu naar uit ziet. De duiven staan er trouwens prima op, strak in het pak en wijs met de jonge kroost in de schalen. Nog een weekje en dan moeten we langzaam aan beginnen met het loslaten van de duiven.

Vergaderen

De komende week staat in het teken van de vergaderingen, eerst de vereniging, dan het rayon en vervolgens op zaterdag de afdelingsvergadering. Er staan bijzonder belangrijke zaken op de agenda. Voor onze vereniging betekent het een beetje aftellen richting 8 maart en vooral duimen voor de voorstellen ten aanzien van de samenspel indeling. Het mag na bijna 10 jaar wel weer eens een keer lijkt mij.

Nieuwbouw

Het nieuwe duivenhok is zo goed als klaar. De electra is aangelegd, de deuren zijn afgehangen en het buitenwerk was al een tijdje klaar. Resteert nog het aanbrengen van zitplekken en vloerroosters. Nog eens een weekje verder en dan zal er niet veel timmerwerk meer zijn voor wat betreft het nieuwe hok.

Terug