Laatste nieuws

Veel veranderingen

  • 23-2-2014

Er is heel wat gebeurd de afgelopen week. De bouw van het nieuwe hok nadert zo langzamerhand zijn voltooiing. Tussen wanden zullen deze week geplaatst worden en dan is het een kwestie van deuren afhangen, electra aanbrengen, houten vloerroosters plaatsen en de duiven kunnen er in. Het is een prachtig mooi hok geworden met zoals het nu lijkt een prima klimaat.

Tussendoor is het "oude" vlieghok (weduwnaarshok en jonge duivenhok) voorzien van nieuwe dakpannen. Alle oude betonpannen vervangen door mooe geglazuurde pannen. Een zeer verzorgt gezicht! Tevens 29 jaar stof verwijderd! Ongelooflijk een dikke vilt aan stof tussen het dakbeschot en de dakpannen. Nu de pannen en de panlatten toch allemaal verwijderd moesten worden kon dat mooi schoongemaakt worden.

Tot slot de laatste verandering is toch wel het feit dat er de nodige lege doppen zijn gesignaleerd. Oftewel de eieren staan op uitkomen. Ook al lijkt het met de gezondheid van de vliegduiven niet 100% juist te zitten (immers nog steeds twee koppels zonder eieren) het jonge spul wordt inmiddels volop geboren.

Volgende week de voorjaarsbeurs in Houten al weer. Iets waar we naar uitkijken, vele bekenden zullen we weer tegenkomen en dat is altijd fijn zo vlak voor het vliegseizoen.

Ik heb het al wel eens eerder gezegd, het zal één van de laatste bonnen zijn, maar op GPS auctions nog een bon van ons tegengekomen op de verkoop van The Best of The Best (deel III).

Tot slot willen we onze duivenvrienden uit Wilhelminaoord, de familie Beute, van harte feliciteren met de bijzonder succesvolle verkoop op Pipa. Goed gedaan!

Terug