Laatste nieuws

Het nieuwe hok en het vliegprogramma 2014

  • 7-1-2014

Met enige regelmaat wordt ons gevraagd hoe ver we met ons nieuwe hok zijn. Wel hier een kleine update. Er wordt vandaag of morgen gestart met het glaszetten in de draairamen, immers dat zal er wel inmoeten want anders zijn de duiven moeilijk binnen te houden.

Denk nu niet dat de rest er omheen al staat want zover zijn we nog niet. Alle kozijnen zijn gereed en nadat het glas gezet is kunnen ze allemaal afgeschilderd worden. 

Ook alle spanten staan reeds gereed, uiteraard ligt de fundering gereed maar dat hadden we ook al eens eerder gemeld.

Alle balken voor de wanden liggen eveneens op maat gezaagd te wachten om verder verwerkt te worden. Dakpannen zullen één dezer dagen aangeleverd worden kortom alles is er op zich wel op gericht om te zorgen dat we op het moment van het spenen van de jonge duiven het hok gereed hebben. Dat het nog een race tegen de klok wordt kan bijna niet anders overigens.

En dan is het natuurlijk niet zo verkeert voor ons dat het vliegseizoen behoorlijk later van start gaat dan dat we meestal gewend waren. Half april hoeven ze pas voor het eerst de baan op, vooraf nog wel enkele trainingsvluchten maar die tellen toch niet mee en zouden ook heel goed overgeslagen kunnen worden. 

Ook het jonge duiven seizoen start later dan normaal. Een ontwikkeling waar we wel blij mee zijn. Mogelijk kan er dan iets gemakkelijker met de jonge duiven gevlogen worden zonder dat er sprake is van extreem slecht weer. Het feit dat er maar liefst vier trainingsvluchten staan gepland spreekt minder aan maar ook daarvoor geldt dat ieder zijn eigen keuze moet en kan maken.

Wat ook een nieuwe ontwikkeling is, is het inkorven van een midfond vlucht en een fondvlucht op dezelfde donderdagavond. Dit staat zo twee keer gepland. Zal even wennen zijn maar lijkt toch vooral een stuk diervriendelijker en zal de kosten en het werk enorm drukken. Hier echter één groot nadeel wat wel eens zo zwaar zou kunnen wegen dat we er misschien toch vanaf moeten zien en dat is dat de midfondduiven naar de fond gaan en de fondduiven naar de midfond met alle gevolgen van dien. Dit is een niet te ondeschatten probleem dat zich kan aandienen.

Ten aanzien van de diervriendelijkheid moeten we het direkt doen, het voorkomt waarschijnlijk dat de dagfondduiven week in week uit aan de bak moeten.

We zullen zien wat het uiteindelijk gaat worden.

Nu is het wachten nog op nieuwe samenspel indelingen. Ben benieuwd wat er uit de hoge hoed getoverd wordt. Ben wel enigszins teleurgesteld dat we als vereniging niet gehoord zijn. Immers we hebben een karrevracht aan brieven en informatie verstuurd naar de afdeling de afgelopen 10 jaren. Allemaal brieven waar we in 9 van de 10 gevallen nooit iets van gehoord hebben..........een betreuringswaardige zaak! 

Terug