Laatste nieuws

Morgen de NKD

  • 3-1-2014

Nog maar net 2014 en het volgende evenement staat al weer op de duivenkalender. Morgen de NKD in Assen, altijd een bezoekje waard!

Deze week het vliegprogramma op de website van de afdeling gepubliceerd. Lijkt mij niet zo gek allemaal. Zal nog wel de nodige comotie oproepen ten aanzien van de laatste twee dagfondvluchten verwacht ik. Je kunt het fijn vinden of niet maar het hoort bij een vliegprogramma, voor elk wat wils per slot van rekening.

En......liefhebbers die het te ver vinden hoeven natuurlijk niet in te korven, voor hen zijn er mooie alternatieven in de vorm van het vitesse en midfond spel.

Wat opvalt, en ook wel een beetje verwacht was, is de latere start van het jonge duivenspel. Lijkt mij bijzonder goed. Jammer dat er een "overdaad" aan trainingsvluchten aan vooraf gaat. Lijkt mij allemaal behoorlijk overdone maar goed men denkt dat het helpt om de verliezen binnen de perken te houden. Helaas vergeten velen dat het leed meestal daaraan vooraf gaat. 

Regelmatig krijg ik de vraag of het nieuwe hok er al staat. Zo ver is het nog niet maar er worden vorderingen gemaakt. Uitgangspunt is dat het hok in maart gereed is. Mocht dit niet lukken dan zullen er andere keuzes gemaakt worden hetgeen ook niet problematisch hoeft te zijn in ons geval.

Vrijwel wekelijks komt de vraag via de mail binnen of we al gekoppeld hebben. Ook dat is niet het geval. De koppeling zal op zijn vroegst 17 januari plaatsvinden waarbij het ook zeer goed mogelijk is dat we nog een weekje doorschuiven. Zeker nu ook het jonge duiven programma later van start gaat. Onze voorkeur gaat er in ieder geval naar uit om niet te vroeg te koppelen. Zonde van de energie, de krachten van de duiven, het voeren aan de havik en uiteindelijk zullen de vroege jongen niet harder vliegen dan de jongen die enkele weken later geboren zijn. 

Terug