Laatste nieuws

Een druk maar prachtig duivenweekend

  • 24-11-2013

Het zijn een paar drukke duivendagen geworden. Maar gelukkig wel een paar dagen waar we weer met plezier en voldoening aan terug kunnen denken.

Het begon allemaal vrijdagavond, de feestelijke prijsuitreiking van onze vereniging P.V. de Griffioen. Een kleine 25 mannen en vrouwen waren aanwezig (dit hadden er wel enkele meer mogen/moeten zijn eigenlijk). Gelukkig was het er niet minder gezellig om. In ons eigen clubhome, net voorzien van een spiksplinternieuwe cv installatie, was het gezellig en aangenaam vertoeven. Ons aller Froukje had samen met barmedewerkster Gré gezorgd voor de nodige versnaperingen. Zowel lekkere koude als warme hapjes konden we met zijn allen tot ons nemen. Prima geregeld door de dames, wij stellen dit bijzonder op prijs!

Naast gezellig keuvelen over de duiven en andere zaken was er nog een quiz met een 60-tal vragen opgesteld welke in groepen van vier werden beantwoord. Het was een leuke onderbreking van de avond. En uiteraard werden de kampioenen van 2013 in het zonnetje gezet.

Zaterdagmorgen vroeg om 7.15 uur reeds weer met zijn drieën vertrokken naar de NPO dagen in Houten. We hadden nog een zestal duiven verkocht welke we mooi konden afleveren op de beurs. Daarnaast met heel veel bekenden gesproken en uiteraard een kofferbak vol met spullen weer meegenomen richting Donkerbroek.

Zondagmorgen alle aanwezige duiven een prik gegeven met parathypus entstof. Een hele klus welke er voor de duiven behoorlijk inhakt overigens. Het mooie is echter dat je zo alle duiven nog eens door de handen krijgt en dat is ook altijd een zeer prettige bezigheid. We mogen overigens zeer tevreden zijn over hoe ze er op dit moment op staan. Ze voelen uitstekend aan, mooi op gewicht en op hier en daar nog een laatste pen zijn ze volledig door de rui.

Kortom weer veel geregeled en afgwerkt dit weekend. 

Terug