Laatste nieuws

Orde op de hokken

  • 11-11-2013

Nu alle verkochte jonge duiven zijn opgehaald zijn er ook weer wat meer mogelijkheden om de duiven (nog) beter te huisvesten. Immers er zijn twee afdelingen beschikbaar gekomen.

Gisteren dus de kweekdoffers uit de voliére gehaald en verdeeld over de hokken. De late jongen welke we zelf gekweekt hebben dan wel hebben aangeschaft zitten nu met negen stuks in een afzonderlijk hok. Ze zullen daar vrij lang blijven en zeker niet gekoppeld worden in januari.

Daarnaast nog een 8-tal duiven afgevoerd omdat we menen dat ze niet goed genoeg zijn. Kortom de zaakjes nu op orde.

Inmiddels starten we met de derde week kuren tegen paratyphus. Vervolgens wacht nog de enting. De jonge duiven en de kwekers zullen we als eerste enten en een paar weken later volgen de oude duiven. De reden dat we de oude duiven nog even rust gunnen is het feit dat deze nog niet volledig klaar zijn met de rui. Er vallen bij enkele nog steeds dekveren en dat moet eerst volledig gestopt zijn.

De fundering van het nieuwe hok is inmiddels gereed. Mooi voor de (eventuele) winter zodat die voor ons in ieder geval geen vertraging zal opleveren. Er kan nu gestart worden met het timmerwerk. Aangezien dit in schotten gaat gebeuren kan het allemaal binnen gereed gemaakt worden.

Terug