Laatste nieuws

Een prima slot van de verkoop

  • 3-11-2013

Afgelopen zaterdagavond eindigde de veiling van 27 jonge duiven uit onze kwekers. En eerlijk is eerlijk het was de moeite waard.

De veiling eindigde uiteindelijk ver boven verwachting. We hoopten een gemiddelde verkoopprijs te halen van € 150, dit is uiteindelijk geworden € 220 gemiddeld en dat is ver boven onze verwachting.

Veel verschillende, erg veel verschillende, mensen hebben op de één of andere wijze een bod uitgebracht op één of meerdere van onze jongen. Dat is altijd mooi om te zien, betekent dat er voldoende interesse is in onze duiven.

Inmiddels zijn de eerste duiven reeds gehaald. Komene woensdag zal een groot deel per koerier naar GPS gaan vanwaar ze verdeeld zullen worden over Portugal, Amerika, China, Belgie en Frankrijk. Het is toch wonderlijk dat de duiven zo over de wereld uitzwerven. Gelukkig blijven er ook een mooi aantal in Nederland waarvan, zoals reeds gezegd, de eersten al reeds op hun nieuwe hokken zitten.

Inmiddels bij ons ook andere activiteiten op het programma. Het oude vertrouwde "schapenhok" dat al jaren dienst doet als duivenhok en het kleine Trespa hokje gaan wijken voor een nieuw hok. Een mooi vooruitzicht ook al zal het de nodige inspanningen vragen om het allemaal tijdig klaar te krijgen. 

Overigens, niet onbelangrijk, de duiven zelf maken het uitstekend. De jonge duiven zijn bijna door de rui, dit op enkele pennen na. De oude duiven zijn nog niet strak maar zullen over een drietal weken ook wel weer glad in het verenpak zitten.

Momenteel zitten we middenin een drie weekse parastop kuur. Daarna zullen alle duiven nog geënt worden tegen paratyphus. Een hele klus maar volgens ons een noodzaak om zomers goed te kunnen presteren. Helemaal omdat we ook jaarlijks nog duiven bijhalen en dan behoor je gewoon tot de risico hokken. 75% van het slechte presteren in het vliegseizoen kon wel eens veroorzaakt worden door (sluimerende) paratyphus en dat is wat we nu juist niet willen. Vandaar onze keuze om jaarlijks hiervoor te kuren en te enten. 

Terug