Laatste nieuws

Prachtige versterking kweekhok, jong Nieuwe Olympiade naar Donkerbroek

  • 17-10-2013

Op het moment dat Hans & Evert Jan Eijerkamp in mei voor ongelooflijk veel geld de Nieuwe Olympiade naar Nederland haalden stond eigenlijk al een beetje vast dat daarvan een jong naar het onze kweekhokken moest verhuizen.

Helemaal toen we hoorden dat het een uitzonderlijkheid is zoals de Nieuwe Olympiade qua duif in elkaar steekt. Deze verhalen uiteraard gehoord van de Eijerkampen zelf maar bijvoorbeeld ook van Pieter Veenstra, een fijnproever bij uitstek, die ook al zo lovend was over deze duif. Dit getuigde ook wel in het feit dat ook Pieter veel geld over had om deze duif te bemachtigen maar daarbij zijn meerdere moest erkennen in de familie Eijerkamp.

Bovenstaande wordt alleen maar versterkt door eigen waarneming. Vorige week de Nieuwe Olympiade in de handen mogen nemen. Laten we maar zeggen zoals het is, wat een voortreffelijke duif. Volledig in balans met spieren waar je U tegen zegt, een vleugel om van te likkebaren en dan nog eens een uitstraling waar je bijna bang van zult worden. Kortom top.

eijerkamp_nieuwe_olympiade_400
 

Tja en dan is de keus snel gemaakt. Een prachtig jong uit de Nieuwe Olympiade x Kim werd meegenomen naar het hoge noorden. Kim is de allerbeste dochter uit de koppeling Euro x Mysterious. Nakweek van Kim winnen eersten in groot verband met daarbij o.a. ook een 1e en 5e NPO teletekst op respectievelijk Peronne en Chateauroux.

Blij zijn we met deze versterking. Samen met dochter Euro en dochter Jackpot waaruit al meer dan een handvol duiven rolde die goed zijn voor eersten in rayon en afdelingsverband mag deze jonge doffer zorgen voor hopelijk succesvolle nazaten.

Terug