Laatste nieuws

Rust aan het front

  • 9-10-2013

Het is merkbaar, de vliegerij is aan de kant, duiven zijn overgezet naar hun toekomstige verblijven, duiven zijn voor het grootste deel geselecteerd en enkele duiven zijn van eigenaar verwisseld. Dat betekent dat er rust aan komt als het gaat om de dagelijkse werkzaamheden van de verzorging.

Echter neemt niet weg dat we uiteraard al weer gestart zijn met de voorbereiding voor het volgend seizoen. Wat moet er anders, wat moet er beter, welke koppels gaan we straks zetten, willen we nog duiven halen, willen we nog duiven verwijderen, willen we nog duiven verkopen enz. enz.

De duiven worden momenteel niet meer losgelaten. We doen dit om de rui wat te bevorderen en ook om de roofvogel niet de kans te geven om toe te slaan. Wellicht dat we toch nog wel proberen om de jonge duiven over te wennen naar hun toekomstige vlieghok maar dat zal ook mede afhangen van de weersomstandigheden.

Voor het overige zullen we binnenkort starten met de paratyphus kuur welke gevolgd wordt door een enting. De oude duiven zitten reeds gescheiden en de jonge duiven laten we zo lang mogelijk bij elkaar zitten. Dit zal zeker duren tot eind november of zelfs half december.

Terug