Laatste nieuws

Koud! Pracht vlucht, stevige oosten wind!

  • 28-9-2013

Tjonge koude nachten! Een voordeel, 's nachts heldere en koude nachten overdag vaak stralend weer. Zo ook nu, de zon staat al weer aan de hemel te stralen. Geen klagen over het weer dus.

Het zal ongetwijfeld vanwege de kou zijn dat er nog gewacht wordt met lossen in Gennep. Maar goed het zal geen langdurig wachten zijn vandaag. Een lossing in de loop van de morgen moet toch zeker kunnen.

De wind is oostelijk, dat is een lastige wind voor de jonge duiven en zeker voor de oostkant van de afdeling waar wij in zitten. De dag is echter lang en ze zullen ongetwijfeld de weg naar huis weer terug vinden.

De duiven zijn gelost om 11.00 uur. De wind waait behoorlijk uit de oostelijke richting hetgeen de snelheid van onze duiven zeker zal drukken. Verwachte aankomsttijd tussen 13.05 uur en 13.20 uur.

Nog bezig in het hok om de waterbak klaar te zetten en toen hoorde ik al een duif op het dak vallen. Na enkele seconden treuzelen springt hij op de antenneom geklokt te worden om 12.56.50 uur hetgeen een snelheid van 1.281,8 m.p.m. betekent. De eerste duif is de NL13-940 uit zoon Rolex van Pieter Veenstra keer de NL09-982 nestzuster Titania uit Mr. Branco. Het betreft dezelfde duif die ook vorige week als eerste arriveerde.

Het duurt vervolgens  14 minuten eer de volgende duiven zich melden. Het verloop is daarna alleszins behoorlijk. Ze vallen met regelmaat.

Nu om 14.15 uur nog 5 te gaan van de 25 ingekorfde duiven.

Update 19.00 uur: een mooie vlucht geweest bij ons nog 1 achterblijver.

Terug