Laatste nieuws

Op naar de taartvluchten

  • 19-9-2013

De officiële vluchten zijn ten einde en het weer gaat de goede kant op. Dat zul je altijd zien, wel jammer maar het is niet anders. Gelukkig hebben we nog een klein toetje in de vorm een paar taartvluchten.

We hebben vooraf besloten dat bij "fatsoenlijke" weersomstandigheden we hier zeker een paar keer aan mee zullen doen. Het is een fantastische leerschool gebleken waarbij de duiven de weg naar huis voor een heel groot deel zelfstandig moet en zien te vinden.

Nu de vooruitzichten voor zaterdag bijna zomers zijn zullen we dan ook zeker inkorven. Zoals het nu lijkt gaan er 25 stuks mee. Ze ruien nog wel behoorlijk ook al is het ergste wel achter de rug. De pennenstand is natuurlijk niet al te rooskleurig maar het zal hun vast niet weerhouden om thuis te geraken.

Voor het overige is het rustig. Om de rui te bevorderen worden de duiven niet meer losgelaten bij huis. De "vroege" jongen ruien dan ook al behoorlijk. De oude duiven zijn nog druk bezig om hun jongen groot te brengen. Eind volgende week zal dat ook ongeveer op zijn eind lopen waarna de ouden gescheiden worden en de jonge duiven verhuizen naar het weduwnaarshok.

De selectie zijn we in middels al gestart uiteraard. Enkele zijn al vertrokken en volgende week zullen er nog een behoorlijk aantal volgen. Verder wordt er druk gewerkt om de gegevens voor de verkoop van zomerjongen op GPS voor elkaar te brengen. Hier zullen we 27 jongen aanbieden uit onze kwekers. De verkoop zal eind oktober starten en in de eerste week van november eindigen.

Terug