Laatste nieuws

We zitten weer in Pommeroeul hoor.....gelukkig los om 9.30 uur, prachtig slot

  • 15-9-2013

Je wordt er zo langzamerhand behoorlijk flauw van. Pommeroeul heeft ons nog nooit iets goeds gebracht. Nu is het weer de lang blijvende mist die het lossen niet mogelijk maakt, een andere keer is het de regen enz. Kortom kappen met die lossingsplaats en zoeken naar alternatieven.

Voorlopig dus nog geen lossing, nader bericht om 10.00 uur en beetje bij beetje wordt het dan al weer later en wat er dan allemaal nog weer op ons aankomt dat kunnen we allemaal zien op de buienradar. Hopelijk kunnen ze om 10.00 uur er uit zodat met name de late jongen een goede kans van thuiskomen hebben.

Gelukkig! De duiven zijn gelost om 9.30 uur en hadden een goed vertrek. Met een wind die tussen west en zuidwest zit zullen de snelheden zeker meevallen denk ik. Klokken ergens tussen 13.00 uur en 13.20 uur denk ik.

Vanuit het noord westen (te ver!!) komt een blauwe duivin aangezeild. Na een rondje of zeven eindelijk de landing ingezet om vervolgens het dak van links naar rechts te inspecteren. Uiteindelijk na een paar minuten treuzelen dan toch maar geklokt om 13.15 uur hetgeen een snelheid van 1.480 mpm betekent. Onze eerste duif is de NL10-567 uit Yuhjiro x Everdien.Het vervolg is met regelmaat, ze komen goed naar huis maar wel allemaal vanuit het noorden.

De overwinning op de laatste vlucht gaat naar Harm van Dijk. Een mooie seizoensafsluiting derhalve. Gefeliciteerd hiermee!

Het is een mooie seizoens afsluiting geworden. Veel blije gezichten gezien en natuurlijk wederom een grote pluim aan het adres van de lossingscommissie. Het is de afgelopen weken hard werken geweest voor deze mensen en tot twee maal toe een zeer correcte beslissing genomen. Dank daarvoor!

In de vereniging tegen 228 duiven: 2,3,7,8,10,11,13,14,19,20,21,23 enz. Totaal 23 in de uitslag van de 38 ingekorfde duiven 1 op 4 gerekend.

Vandaag de volgende kampioenschappen veilig weten te stellen:

1e generaal onaangewezen

2e generaal aangewezen

1e keizer generaal

1e natour hok onaangewezen

2e natour hok aangewezen

Kortom een slot waar we mee uit de voeten kunnen.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de afdelingsuitslag

Terug