Laatste nieuws

Een mooie vroege duif, goud in de club en in het samenspel

  • 8-9-2013

Na regen komt zonneschijn, dat is meestal zo goed als zeker. Echter wat we niet zeker weten is wanneer die regen dan ophoudt en wanneer dus de zonneschijn gaat komen.

Rond 8.20 uur verscheen er gelukkig enige berichtgeving op de site van de afdeling. Geduld en toch ook positieve verwachtingen. Laten we hopen dat die verwachtingen waarheid gaan worden zodat we nog een mooie vlucht kunnen krijgen vanmiddag.

Het zou namelijk bijzonder jammer zijn als de vlucht niet kan doorgaan. Immers het seizoen is bijna ten einde en dan moeten we weer een dik half jaar wachten voordat we weer los mogen met de vluchten, voor mij toch altijd de vervelendste tijd van het jaar. Korte dagen, lange donkere avonden. Niet bepaald mijn hobby.

Het startsein heeft geklonken. Ben zeer benieuwd hoe dit gaat aflopen. Waarschijnlijk wel het grootste deel van de route droog en open weer. Ik denk dat we vandaag op het lastige deel van de afdeling zitten (qua regen althans). Hopelijk wordt het droog en breekt ook hier de lucht in de loop van de middag.

Verwachte aankomsttijd tussen 15.00 uur en 15.30 uur schat ik. Hierbij uitgaande van een matige wind schuin op kop.

Het is toch bijzonder apart weer. Inmiddels is het ook hier droog en komt de zon er door. Gelijk kan de korte broek aan en de trui uit. Plakkerig en broeierig wordt het als de zon er doorheen prikt. De duiven zullen er vast geen last van hebben.

Recht uit het "gat" zoals ze dat zo mooi zeggen komt de NL12-384 "Greace" (kleindochter Yuhjiro, Pronky Jr, Gilbert en Fijne Jackpot) aangestormd. Een paar rondjes om het hok om vervolgens om 14.49 uur geklokt te worden. Snelheid van deze duivin is 1.447,5 mpm. Het betreft overigens dezelfde duivin die vorige week als eerste arriveerde. Toen was ze goed voor een tweede in de club.

Vervolgens duurt het een paar minuten waarna ze gestaag doorvallen. Overigens gaat het niet extreem snel maar wel mooi achter elkaar aan. De taartjongen hebben het vanzelfsprekend een stukje lastiger maar ook die melden zich met regelmaat.

In de club lijkt het een eerste te zijn, overigens wel meerdere meldingen vlak bij elkaar dus het wordt een hele mooie verenigingsuitslag met wellicht meerdere leden bij de top tien. En dat is eigenlijk het mooiste wat er gebeuren kan voor een club.

Overigens een vette pluim voor de lossingscommissie. Vaak moeten ze het ontgelden. Soms terecht, vaak ook onterecht maar dit weekend hebben ze de juiste snaar weten te raken. Een compliment waard!

Het is een fijne uitslag geworden, in de vereniging tegen 358 duiven: 1,4,9,11,15,16,19,20,21,22,23 enz. totaal 26 in de prijzen van de 66 ingekorfde duiven.

Overigens zijn we bijzonder blij dat we de taartjongen nog een keer gespeeld hebben. Ze hebben hiermee, bij toeval, ook nog een vlucht mee mogen maken met een nacht extra mand. Allemaal ervaringen die ze in de toekomst nog wel eens van pas kan komen. Het is zeer waarschijnlijk dat we ze niet naar Pommeroeul zullen sturen. Belangrijkste reden is de rui maar ook de slechte ervaringen met het station Pommeroeul spelen hierbij mee. Wel willen we nog proberen om ze minimaal twee keer met de taartvluchten mee te laten vliegen.

Klik hier voor de verenigingsuitslag

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de afdelingsuitslag

Overigens nog vier stuks achterwege. 

Update maandagmorgen 10.00 uur: Twee taartjongen alsnog teruggekkomen. Nog twee te gaan derhalve.

Terug