Laatste nieuws

Geen Tongeren maar Duffel en geen zaterdag maar zondag!

  • 7-9-2013

Wat ik gisteren al een beetje in gedachten had wordt zowaar al uitgevoerd. De duiven gaan van Tongeren naar Duffel en dat lijkt mij zeer verstandig. Op deze wijze is er misschien nog een mogelijkheid om te kunnen lossen vandaag.

Het verschil in afstand is te verwaarlozen. Volgens mij is Duffel een kilometer of 7 dichterbij, dat mag de pret niet drukken.

Overigens bijzonder fijn dat dit nieuws nu al te lezen valt op de site van de afdeling. Dat is de leden mooi vroegtijdig informeren over de stand van zaken in ieder geval.

Laten we hopen dat ze in de loop van de morgen los kunnen. Niet te vroeg want we hebben vanmorgen in het mooie Donkerbroek een optocht van versierde wagens en dat is altijd bijzonder mooi om mee te kunnen maken.

Het vroege nieuws van vanmorgen wordt weer overschaduwd door het feit dat we nu maar bijzonder weinig weten. Jammer dat er niet iets te zeggen valt over de (weers) verwachtingen. Jammer dat er niet iets te zeggen valt over de overwegingen die momenteel spelen. Jammer natuurlijk voor ons allemaal en ook voor de LC laat dat duidelijk zijn.

Ik verwacht vandaag geen lossing meer overigens, denk trouwens wel dat het zou moeten kunnen. Zeker als het in België en zuid Nederland behoorlijk goed weer is. De oude duiven zullen geen enkele moeite hebben om thuis te geraken. Maar ja het zijn natuurlijk niet allemaal ouden die in de mand zitten. Ook de jongen moeten een eerlijke kans van thuiskomen krijgen.

We zullen afwachten wat er nog mogelijk is vanmiddag.

Net een berichtje van SMS duif dat de vlucht is uitgesteld naar zondag. Het is altijd jammer want je verheugd je toch altijd op een vlucht. Maar het is ongetwijfeld de juiste beslissing want anders had de LC wel voor een andere oplossing gekozen.

Dat zal voor velen goochelen worden met de jonkies die in het nest liggen. Wat dat betreft prijs ik mij gelukkig dat er voldoende duiven thuis zijn die ze kunnen verzorgen. Wat dat aan gaat kunnen we een dag uitstel prima overleven.

Echter, morgen......ben wel heel erg benieuwd hoe het weer er dan uit ziet. Volgens sommigen mogen we dan aanzienlijk meer onheil verwachten dan vandaag. We gaan het morgen met zijn allen beleven!

Terug