Laatste nieuws

Vier super mooie referenties

  • 2-9-2013

Afgelopen weekend was klaarblijkelijk een goed weekend voor onze duiven. Maar liefst vier reacties ontvangen van liefhebbers die mooie prestaties wisten te behalen met nazaten van onze duiven. Onderstaand stel ik ze aan u voor.

Als eerste had ik een reactie van Edwin Schuiling uit Ekehaar. Lees hier zijn bericht:

Goedemorgen Henk,

Een kleinzoon van First One en Euro Finette heeft gisteren de eerste natour vlucht gewonnen in vereniging en CC Assen. De vader is NL12-536 ( vorig jaar aangeschaft ) deze doffer is gekoppeld aan een duivin van Wim en Jolanda Koelma.
Ik kreeg er 3 tegelijk, maar deze jonge doffer liep als eerste over de antenne.

Succes op Morlincourt !!

groeten, Edwin

Een kleinkind dus van onze First One (zoon Mr. Branco) en dochter Euro Finette. Oftewel de vader van deze duif van Edwin is een volle broer van onze Epke.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vervolgens waren daar vader en zoon De Jong uit Ureterp:

 

Hoi Comb. v/d Stouwe-Douna,
 
Op 17-08 wonnen we op Zutphen de 1e in de club tegen 179 duiven. De duif die voor dit succes zorgde is een 100% v/d Stouwe-Douna duif en heeft als vader de NL12-520 welke komt uit NL09-619 Michel (is zoon Michelle 1e NPO Bourges van H. & E.J. Eijerkamp)  x NL08-513 Silver Chicago (Jan Ganzeveld).
De moeder van de winnende duif is de NL11-928 die komt uit NL08-328 zoon Special Blue (via Pieter Veenstra) x NL09-778 Grijze 778 (dochter Prince van H. & E.J. Eijerkamp).

Afgelopen zaterdag deed hetzelfde duifje het nog eens over
en vloog de 1e Hapert tegen 157 duiven.
 
Gr. J. de Jong en Zn.

Hier dus een kleinkind van de Grijze 778 die twee eersten speelt.

Wie hadden wij afgelopen zondag ook al weer eerst thuis van Morlincourt. Jawel de Silver Lady een dochter van de Grijze 778. Goed voor een overwinning in de club.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vervolgens trok Jan Wippert aan de bel:

Hoi Henk,

Gisteren hebben we Chimay (afstand 208 km.) gevlogen waarbij de 1e prijs werd gewonnen tegen 1.254 jonge duiven in rayon 1 van CC Uden met een dochter van de NL11-1153955 die rechtstreeks van jullie hok afkomstig is. De NL11-955 komt uit de NL07-933 (rechtstreeks Eijerkamp Van Loon) x NL09-196 Blue Donna (dochter Prima Donna via Pieter Veenstra).

Groet,

Jan

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tot slot vorige week nog een mooie melding van Sako Veen uit Bakkeveen:

Henk,

De NL13-803 heeft ook vandaag een eerste te pakken in de club.

Vr. groet,

Sako

Dat zijn twee overwinningen op rij met dezelfde duif welke Sako via een bon van ons heeft gekregen.

De "803" komt van het vlieghok en heeft als grootouders de volgende vier duiven: Mr. Blois (ons vliegend wonder op de dagfond), Jessica (soort Jan Ganzeveld via Loeki de Bruin), Kapitein Éénoog (ons kweekwonder die al meerdere eersten gaf) en dochter Matje rechtstreeks Bert Berends eveneens moeder van meerdere eerste prijswinnaars.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kortom een viertal bijzonder fijne referenties. Eerste prijzen behaald met duiven waar rijkelijk Van der Stouwe-Douna bloed in stroomt. Eerste prijzen niet alleen in verenigingsverband maar ook in CC en rayon verband.

Edwin, Jan & Hendrik, Jan, Sako allen van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten. En natuurlijk dank voor het melden hiervan. Het is voor ons waardevolle informatie. Informatie die we ook zeker mee zullen nemen in de selectie van onze kweekduiven.

 

Terug