Laatste nieuws

Morlincourt gelost om 7.50 uur, matig verloop wel hoge snelheden en mooi slot

  • 1-9-2013

We beginnen de september maand met een mooie vroege lossing van onze jonge duiven in Morlincourt. Om 7.50 uur heeft het startsein geklonken voor deze derby.

Ze hadden een goed vertrek zo geeft SBS tekst aan en de wind aldaar noord en matig.

De verwachting is dat ze ergens tussen 14.00 uur en 14.30 uur zouden moeten kunnen vallen. Afhankelijk nog van wat de wind(kracht) gaat doen in de loop van de morgen.

De wind was vandaag de grote bedrieger. De snelheden lagen aanzienlijk hoger dan vooraf ingeschat. Om 13.15 uur komt recht uit de goede hoek de Schimmel NL13-969 "Silver Lady" (uit Zn. Michelle x dcht. Prince beiden Van Loon via H. & E.J. Eijerkamp) aangesneld om vervolgens twee rondjes te maken en in één keer op de antenne te landen. Kloktijd 13.15 uur hetgeen een snelheid is van 1.364,1 mpm. Het verloop daarna is heel erg pover. Grote gaten in de aankomsten en inmiddels om 14.40 uur 30 van de 49 thuis.

In de club is het goed voor een eerste en daarmee hebben we alle jonge duivenvluchten winnend kunnen afsluiten. Grote man is echter Harm van Dijk. Hij is kampioen met de jonge duiven geworden. Van harte gefeliciteerd hiermee!! Een prestatie die hoop geeft voor de toekomst. En hopelijk anderen de ogen ook eens doet openen!

Om 15.20 uur 38 van de 49 thuis. Valt nu toch niet tegen. Overigens ook de taartjongen van gisteren zijn goed nagekomen. Hiervan nu nog 3 stuks achterwege.

Het is een mooi slot geworden van het (korte) jonge duivenseizoen. Slechts vijf vluchten dit jaar, te weinig naar mijn mening, maar hier hebben we het mee moeten doen. In de vereniging tegen 109 duiven de volgende uitslag: 1,3,5,8,10,11,12,14,15,16 enz. totaal 17 in de prijzen van de 49 ingezette duiven. Daar zijn we behoorlijk tevreden mee, temeer omdat we ook de voorgaande vier jonge duivenvluchten op onze naam wisten te schrijven. 

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Morlincourt

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de afdelingsuitslag

Helaas nog wel 7 duiven achterwege, ik vind het te veel. Zal moeilijk worden voor de beestjes. Vooral als ik kijk hoe lastig sommige duiven het gehad hebben vandaag.

Update maandagavond: Er zijn vandaag nog drie duiven nagekomen van Morlincourt. Op dit moment dus nog 4 vacatures.

Terug