Laatste nieuws

I had a dream......Morlincourt uitgesteld, Hapert los om 13.15 uur, pracht uitslag

  • 31-8-2013

Het gebeurt al jaren niet meer, dromen over de duiven op de vrijdagnacht. Vijftien jaar geleden (ongeveer) deed ik geen oog dicht als de duiven onderweg waren. Gelukkig heb ik die tijd inmiddels achter mij kunnen laten. Normaal gesproken wordt er nu lekker geslapen als de duiven op reis zijn gestuurd.

Echter vannacht was het anders. Wel slapen maar ook dromen en wel over de duiven. Het ging maar over één ding en dat was wel los niet los, tjonge ik heb wat afgebeld in mijn droom. De complete vlieglijn meerdere keren bij langs gebeld. Grappig dat dan al die mensen weer in beeld komen die in de jaren 80 daadwerkelijk door ons gebeld werden in het kader van wel of niet lossen. Senior was namelijk in die jaren de lossingscoördinator.

Maar goed in mijn dromen gaan beide vluchten toch nog los vandaag. Morlincourt vlak voor de middag tegen 11.00 uur en Hapert rond de klok van 10 uur of 10.30 uur. we zullen zien of er iets van uit komt.

Het is hier in Donkerbroek in ieder geval behoorlijk donker. Het is nog afwachten wat de buien gaan doen en in welk tempo de opklaringen zullen volgen. We zullen nog maar even rustig afwachten.

Wat we donderdag al een klein beetje ingeschat hadden is waarheid geworden. Morlincourt is uitgesteld tot morgen. Erg jammer maar het is niet anders. We feliciteren hierbij Joost van Dijk met zijn jonge duivenkampioenschap in rayon Frisia, we hadden hem nog graag een beetje pijn gedaan vandaag maar we moeten genoegen nemen met een tweede stek.

Hapert nog maar even wachten, hopelijk rond de klok van 12.00 uur los.

Gelukkig, Hapert wordt gelost om 13.15 uur bij een matige west noord westen wind. Verwachte aankomsttijd ergens tussen 15.45 uur en 16.00 uur. Snelheid dan tussen de 1.225 m.p.m. en 1.250 m.p.m.

Vanuit het zuiden oosten komt de, na achteraf blijkt NL12-384 kleindochter Yuhjiro, Pronky Jr, Gilbert en Fijne Jackpot, aangevlogen. Helaas maakt ze weinig haast om te landen en na geland te zijn ook weinig haast om naar de antenne te lopen. Kortom te veel tijd zeer kostbare tijd verspeeld. Nu geklokt om 15.58 uur hetgeen een snelheid van 1.201 mpm betekent.

Het vervolg is zondermeer goed te noemen. In een mooi tempo volgen ze elkaar op. De ouden duiven prima, de taartjongen daarentegen hebben het bijzonder moeilijk en vallen traag.

De felicitaties zijn voor J.& S. Timmermans die op dezelfde tijd klokken maar door de overvlucht ruim het goud binnen halen.

De uitslag in de vereniging tegen 528 duiven: 2,4,5,7,8,9,10,11,12 enz. totaal 33 in de prijzen van de 73 ingekorfde duiven. Bedenk hierbij wel dat er 30 taartjongen ingekorfd werden waarvan geen één prijs vliegt 1 op 4.

Van de 30 taartjongen nog 12 stuks achterwege helaas.

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Hapert

Klik hier voor de uitslag in samenspel 10

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost

Klik hier voor de afdelingsuitslag

Update zondagmorgen 8.50 uur: reeds drie taartjongen nagekomen. Nog 9 te gaan.

Update zondagmorgen 9.30 uur: nog een strijder gearriveerd. Nog 8 te gaan.

Update zondag 15.00 uur: nog vijf bijgekomen nu nog 3 achterwege.

 

Terug