Laatste nieuws

Natour vlucht nummer twee

  • 30-8-2013

Hapert is waar de natour duiven naar toe zijn. Vanavond 73 stuks ingekorfd daar waar de club in totaal 528 duiven in concours heeft staan.

Bij ons 30 taartjongen mee en dus 43 oude duiven. De taartjongen zijn enorm ruiende en daar mogen we zeker geen wonderen van verwachten. De oude duiven zitten op nest. Deels aangepikte eieren en deels op jonkies van 2 tot 3 dagen.

De oude duivinnen voelden bijzonder glad en strak aan. De oude doffers daarentegen zijn nog lang niet glad. Worden wel beter maar nog niet top.

De beide getekende duiven: NL09-978 "Macho Woman" en de NL10-595 "Gilbert". Een duivin en een doffer dus. Beiden weten wat (kop)prijzen vliegen is. Laten we hopen dat er één van de twee morgen op tijd terugkomt.

Ja en dan het weer. Ik weet het niet, morgen zeker geen vroege lossing is mijn gedachte. En wellicht hebben we ook zondag nog een vluchtje.

Tot slot, vanavond bij thuiskomst uit het clubgebouw zaten er wederom twee jongen van Nijvel op ons te wachten. Iedere dag afgelopen week meerdere duiven thuisgekregen van Nijvel. Toch wonderlijk en de verliezen komen daarmee onder de min of meer ingecalculeerde 10%.

Terug