Laatste nieuws

Onderweg naar Morlincourt

  • 29-8-2013

Vanavond 49 jonge duiven ingekorfd voor de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. Zaterdag de derby der junioren zoals dat zo mooi heet, geen Orléans dat is verleden tijd, maar de laatste jaren Morlincourt. Voor onze duiven een afstand van 444 kilometer.

In de vereniging nog ingekorfd door slechts 7 leden die totaal 109 duiven bijéén gebracht hebben. Alle puntensystemen, kampioenschapsystemen ten spijt........het levert geen minder verliezen op en daardoor geen meer inkorvende leden. De bedoeling was zonder meer goed maar het lijkt zinloos om ons nog meer werk op de hals te halen door dubbele uitslagen e.d. in de club te produceren. Komende winter maar eens zeer grondig evalueren lijkt mij.

De twee getekende duiven zijn de NL13-785 en de NL13-830. Twee duivinnen die het vrij goed hebben gedaan tot nog toe. Echter het is toch ook nog wel een min of meer willekeurige keuze. Kortom we weten het niet!

Hopelijk hebben we zaterdag een vlucht. Het zal wel weer een dubbeltje op zijn kant worden maar hopelijk hebben we een beetje geluk dit keer.

Morgenavond inkorven voor Hapert. De tweede natourvlucht al weer. Hier zullen we rond de 80 stuks inkorven waaronder een dikke 30 taartjongen. Overigens trainen de oude duiven bijzonder goed en lijken ze bijzonder mooi. Of ze in de hand ook zo aanvoelen weet ik niet, merken we morgenavond wel. Wel heb ik reeds een mooi aantal lege doppen gesignaleerd, dat betekent dus dat er deels wordt ingekorfd op kleine jonkies.

Overigens komen de jonge duiven wel heel erg goed na. Na zondag zijn er zeker nog een 8-tal gekomen. Iedere dag duiven mogen verwelkomen. In het weekend de balans maar eens opmaken. Volgens mij ontbreken er nu nog 7 van Nijvel, 1 oude duivin en 4 taartjongen.

Terug