Laatste nieuws

Jonge duiven niet naar Frankrijk maar naar Nijvel, vanavond inkorven Gennep

  • 23-8-2013

Zoals wel een beetje was verwacht zijn de jonge duiven niet naar Frankrijk gebracht maar staan ze in het Belgische Nijvel. De vooruitzichten zijn dusdanig dat er morgen vrijwel zeker geen lossing mogelijk geweest zou zijn in St. Quentin.

Ook Nijvel lijkt nog twijfelachtig te worden. Echter als we er voor 9.00 uur uitkunnen dan liggen er nog goede mogelijkheden. We zullen maar vast beginnen te duimen.

Precies 80 duiven ingekorfd voor de eerste natour vlucht. In de vereniging zijn door 21 leden 607 duiven ingekorfd. Een mooi aantal derhalve.

Bij ons 35 (taart)jongen en 45 oude duiven in de strijd morgen. De jonge duiven zitten allemaal behoorlijk in de rui. De oude duiven voelen iets beter aan maar zijn allesbehalve mooi strak. Dit zal nog ongeveer een week duren denk ik.

Kortom de verwachtingen zijn nog niet super hoog gespannen. Een echte topuitslag lijkt vrijwel niet mogelijk met dergelijke ruiende duiven. Echter je weet het natuurlijk nooit.

De twee getekende duiven zijn de NL09-978 "Macho Woman" en de NL10-595 "Gilbert". Waarom deze twee, wel ze waren verreweg het mooist in de veren.

Terug