Laatste nieuws

Duiven onderweg naar Frankrijk

  • 22-8-2013

Vanavond de jonge duiven ingekorfd voor de voorlaatste vlucht van dit jonge duivenseizoen. Ze mogen zaterdag proberen om vanaf St. Quentin (408 km) hun hok weer terug te vinden.

Voor ons zijn er 63 atleten ingekorfd. In de vereniging totaal 173 duiven door 9 leden verzameld en op reis gestuurd. De aantallen lopen al aardig terug.

De beide aangewezen duiven zijn dit keer een tweetal duivinnen te weten de NL1-816 "Alyonne" en de NL13-797. Hopelijk weten ze op tijd de finish te bereiken en over de antenne te lopen.

Morgenavond inkorven voor Gennep. De eerste officiële natourvlucht. Het zijn de vluchten waar ik altijd naar uitkijk, soms denk ik wel eens het mochten allemaal wel natourvluchten zijn. Vaak mooi zeer vlot verlopen concoursen. Meerdere duiven gelijktijdig, ik vind het prachtig wat dat betreft ben ik blijkbaar een echte vitesse man!

Waarschijnlijk zullen we rond de 80 duiven inkorven. De training van de oude duiven was overigens vanavond uitstekend. De toppen van de maisvelden om ons heen zijn allemaal weer keurig geschoren! We zullen zien wat het waard is, overigens hebben we deze week nog zeker geen hoge verwachtingen van de natourprestaties. Dit alleen vanwege de rui, ze zijn allemaal nog niet even strak namelijk.

Terug