Laatste nieuws

De week al weer door de midden

  • 21-8-2013

Het blijft een bijzondere dag die woensdag, voor sommigen de mooiste dag van de week zeggen ze. Immers 's morgens nog drie dagen werken voordat het weekend is en 's avonds nog maar twee dagen te gaan voor de zaterdag. Oftewel de werkweek al weer door de midden vandaag.

Dat geldt natuurlijk ook voor de duiven. We zitten al weer daags voor het inkorven van de jonge duiven. De junioren gaan zaterdag voor het eerst in hun leven naar Frankrijk. Saint Quentin staat op het programma en dat is voor onze duiven toch 408 echte kilometers. Geen sinecure voor jonge duiven ook al kunnen ze het onder normale omstandigheden absoluut zonder problemen aan.

Bij ons is de training van de jonge duiven zonder meer goed te noemen. Wel hebben we een beetje gas teruggenomen door ze een paar dagen niet te laten trainen. Een systeem dat we mee hebben gekregen van een wel zeer groot kampioen. We zullen zien wat het waard is.

Zoals het nu lijkt zullen er een dikke zestig mee gaan. We zijn van afgelopen zaterdag drie stuks verspeeld. Enkele kwamen zondag thuis en worden evenmin gespeeld en enkele zullen we verder spelen op de natour.

De oude duiven pakken de training zo langzamerhand ook serieus op. Afgelopen zondag lag het hok nog bezaaid met veren maar dat is vanaf dinsdag ook volledig gestopt. Zaterdag zal zeker nog wel te vroeg zijn voor een hele goede uitslag, echter daarna moeten ze weer super strak in het pak zitten en zal de neststand ook nog een beetje extra motivatie kunnen geven.

Voor de natour in ieder geval 34 taartjongen en deze worden aangevuld met oude doffers en duivinnen. We zullen wel uitkomen op rond de 80 stuks is de verwachting.

Terug