Laatste nieuws

Het ziet er nog niet zo best uit, wachten duurt altijd lang, mooie aankomsten

  • 17-8-2013

We zullen nog wel even geduld moeten hebben. De weersomstandigheden zijn nog niet dusdanig dat er op korte termijn gelost kan worden.

Erg jammer, een mooie vroege lossing is eigenlijk het mooiste dat er is. Gisteren later op de dag was dit wel te zien aankomen overigens. Ik maakte er al melding van op de site.

Hopelijk dat in de loop van de ochtend de wind gaat aantrekken en dat er gelost kan worden. In Donkerbroek is het op dit moment erg donker en nevelig en er staat bijna geen wind.

Ons geduld wordt bijzonder op de proef gesteld. Jammer maar het is niet anders en ook niemand die hier enige invloed op kan uitoefenen. Laten we hopen op een snelle weersverbetering. De jongen zitten zo langzamerhand al weer mooi lang in de mand en ook dat is bijzonder spijtig voor een vluchtje van 334 kilometer. Eigenlijk te gek voor woorden. Laten we duimen voor een snelle weersverbetering.

Het wachten is beloond. Beide vluchten zijn los. Wel grote verwarring over welke vlucht nu wel of niet los is hetgeen een beetje knullig overkomt (de telecom bedrijven varen er wel bij, veel SMS verkeer tussen liefhebbers hierover).

Maar goed Wijchen is gelost om 11.20 uur en Pommeroeul is gelost om 11.45 uur.

Verwachte aankomsttijd Wijchen tussen 12.40 uur en 12.50 uur. Snelheid tussen de 1.500 en 1.650 mpm denk ik.

Voor Pommeroeul zal het rond dezelfde snelheid uitkomen is de verwachting hier. Aankomst tussen 15.00 uur en 15.15 uur moet zeker mogelijk zijn. Misschien zelfs wel iets eerder.

Hoog vanuit het noordwesten komen twee duiven aangestormd. Beiden geenszins van doel om de landing in te zetten. Ook niet na twee rondjes vliegen om de deur. Hierna voegen zich 8 stuks bij die twee en die lijken de landing in te zetten om vervolgens te schrikken van enkele zwaluwen. Kortom ruim twee minuten verspeeld en dat op een Vitesse vlucht is natuurlijk hopeloos te veel. Natuurlijk wel grotendeels eigen schuld omdat de duiven vrijwel dagelijks volle bak voer hebben.

Echter nu geklokt om 12.46 uur. Het is de NL12-431 jaarling duivin (uit Scheve Broek x Expence Blue van Jans de Vries) die als eerste aantikt (1.617 mpm) gevolgd door een hele serie die kort op elkaar op de antenne springen.

In een dikke tien minuten volgen mij een dikke veertig duiven in de klok.

Het zal een bijzonder goede uitslag worden waarbij we de eerste prijs ruim verspelen aan W. Dijkstra. Willem van harte gefeliciteerd hiermee, een eerste is een eerste per slot van rekening!

Nu om 14.15 uur nog 9 taartjongen te gaan van de 36 ingekorfde taartjongen.

Recht vanuit het oosten knalt de NL13-994 "Ryan" (uit Zn. Special Blue x Titania) bijna op de antenne maar schrikt heel even op door mijn toedoen. Echter 5 seconden later toch geklokt om 15.01 uur, snelheid 1.703 m.p.m. Gelijk gevolgd door nog twee jongen en kort daarop weer enkele.

Het verloop is redelijk maar niet extreem snel. Tussendoor valt ook "Gladiola" om 15.15 uur. Het zal te laat zijn voor de punten waarschijnlijk. Hier gaat de overwinning naar J.& S. Timmermans. Van harte!

Het zijn een paar mooie uitslagen geworden. De jonge duiven tegen 239 medestrijders: 1,2,3,4,5,7,8,14,15 enz. Totaal 21 van de 70 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend.

Bij de oude duiven is de uitslag: 11 en 22 tegen 29 duiven.

De trainingsvlucht vanaf Wijchen tegen 236 duiven: 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,16,19 enz. totaal 26 van de 84 duiven in de uitslag 1 op 4 gerekend. 

Klik hier voor de verenigingsuitslag Pommeroeul Jong

Klik hier voor de uitslag van samenspel 10 Pommeroeul jong

Klik hier voor de uitslag in rayon Frisia Oost Pommeroeul jong

Klik hier voor de afdelingsuitslag Pommeroeul jong

Klik hier voor de verenigingsuitslag van Wijchen

Klik hier voor de uitslag in groep Groen van Wijchen

De verliezen van Pommeroeul zijn nog te groot. Van de 70 ingekorfde duiven nog 10 onderweg en dat zijn er toch zeker een stuk of 5 te veel. Morgen maar even afwachten wat er na gaat komen.

Van de oude duiven nog 1 jaarling duivin achterwege nog 4 taartjongen te gaan.

Al met al toch qua uitslagen wel een bijzonder succesvolle zaterdag geweest. 

Update zondagmorgen: Ondanks het vieze weer komen er toch duiven na. Totaal vanmorgen 6 stuks nagekomen. 5 van Pommeroeul en 1 taartjong van Wijchen.

Nu nog 5 van Pommeroeul onderweg en nog 2 taartjongen van Wijchen.

Terug