Laatste nieuws

Onderweg naar Pommeroeul

  • 15-8-2013

Vanavond 72 duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf het inmiddels "gevreesde" Pommeroeul met voor onze duiven een afstand van 334 kilometer te vliegen.

Precies 70 jongen en 2 ouden mogen proberen deze klus te klaren.

Beide jonge duiven zijn de twee getekende de NL13-830 (uit 351 "Scheve Broek" x 061 Bert Berends x Gouden Kweekduifje 96-436) en de NL13-985 (uit zoon Kleine Dirk van Stefaan Lambrechts x dochter Koper Lady via Eijerkamp). Het is dit keer geen spannetje maar het zijn de twee duiven die het over de twee officiële vluchten verreweg het beste hebben gedaan. We hopen dat in ieder geval één van de twee dit kunstje voortzet.

Bij de oude duiven twee ingekorfd dus was de keus om tot de getekende duiven te komen niet zo moeilijk. De NL12-561 "Gladiola" (klz. Kannibaal x dochter Jackpot)  en zijn partner de NL12-564 (Sieneke Van Loon Eijerkamp x Freds Dream dochter Spartacus van Pieter Veenstra)  zijn de twee uitverkorene die mogen proberen zo snel als mogelijk thuis te geraken. Of dit gaat lukken is nog maar de vraag, ze zitten inmiddels een dikke week te broeden en hopelijk putten ze daar enige motivatie uit.

De 70 ingekorfde jongen stonden er trouwens goed op, de training van de afgelopen week was zeker goed te noemen. Ze hebben afgelopen zondag niet getraind en vervolgens van maandag tot en met woensdag ruim 2 uur en 15 minuten per dag.

Bij de jongen een viertal duiven thuisgelaten. Vleugelproblemen, verwondingen, ei leggen en een te grote sprong om te herstarten zijn hier de oorzaak van.

In de vereniging door 10 leden 239 duiven ingekorfd voor de jonge duiven vlucht en er zijn nog 3 leden die totaal 29 duiven hebben ingekorfd voor de oude duiven vlucht vanaf Pommeroeul.

Morgenavond nog de duiven inkorven voor een trainingsvlucht vanaf Zutphen. Ook deze duiven zullen worden geklokt ook al telt de vlucht nergens voor mee. In ieder geval 36 latere jongen worden ingekorfd. Daarnaast waarschijnlijk alle duivinnen en een groot aantal doffers.

Terug